Inhaalrace sv Conventus eindigt net iets te vroeg tegen Ready'60

16 januari 2017 door Hennie van der Zouw
Inhaalrace sv Conventus eindigt net iets te vroeg tegen Ready'60

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zondag een zeer sterke inhaalrace gespeeld. Het team kwam door een groot aantal strafworpen op grote achterstand, maar maakte een achterstand van zeven doelpunten goed om uiteindelijk gelijk te spelen.

De wedstrijd tegen Ready ’60 was zeer belangrijk in de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap: Conventus stond gedeeld met PSV en Ready tweede in het kampioenschap en een zege kon het team op voorsprong brengen. De wedstrijd begon echter matig met direct in de openingsminuten twee strafworpen tegen. Dit zou het beeld van de wedstrijd bepalen: waar Ready vooral uit eenvoudig weggegeven strafworpen zou weten te scoren, moest Conventus het korfballend via velddoelpunten moeten doen. Dit bracht het team van coach Benno Snaphaan in de eerste helft direct op achterstand, wat het team voor rust met 7 – 12 niet goed kon maken.

De achterstand bij rust betekende niet dat Conventus slecht speelde: het team bouwde gecontroleerd de aanvallen op en was zo duidelijk de sterkere partij, maar kon aanvankelijk niet opboksen tegen het grote doelpunten dat Ready uit strafworpen wist te behalen. Met nog 11 minuten te spelen zag het er dan ook niet best uit voor Conventus met een 10 – 17 achterstand.

Met deze stand begon het team echter een inhaalrace, waarin ze het onmogelijke mogelijk maakten door vlak voor het eindsignaal terug te komen tot 19 – 19. Enkele minuten extra had het team vermoedelijk de overwinning gegeven, maar nu moesten ze zich tevreden moeten stellen met een gelijkspel. Hiermee blijft Conventus op gelijke hoogte met Ready in het kampioenschap, maar door een zege van PSV is dit nu wel de derde plaats. Kampioenschapsleider Ten Donck verloor echter voor het eerst een wedstrijd, waarmee de eerste plaats nu nog maar twee punten ver weg is.

De wedstrijd tegen Ready was de laatste onder leiding van interim coach Benno Snaphaan, welke de zieke Kees Blok verving. Vanaf deze week zal Marco Zeebreghts het roer overnemen als coach van de selectie van Conventus’ korfbaltak. Snaphaan zal wel de verzorging en blessurepreventie blijven verzorgen.

Scores sv Conventus:
Jorrit de Bruijn 8x, Nico Philippo 5x, Selma van Putten 2x, Ellen Verschoor 1x, Thomas Streefkerk 1x, Jeroen van de Pol 1x, Priscilla Zijlmans 1x

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.