Handbaldames sv Conventus kruipen door het oog van de naald

19 december 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen weekend met grote moeite weten te winnen van Saturnus ’72. Na een moeizame wedstrijd werd deze pas 40 seconden voor het eindsignaal in het voordeel van de Zwijndrechtse club beslist, met een minimale voorsprong van slechts één punt.

In het kampioenschap stond Conventus ver voor de uit Ridderkerk afkomstige tegenstander Saturnus, maar miste met Chantal Klootwijk en Myrthe Nienkemper wel twee prominente speelsters. Ondanks de geïmproviseerde selectie begon het team nog sterk aan de wedstrijd en nam zelfs een 5 – 2 voorsprong. De eerste helft zou worden gedomineerd door aan beide kanten sterke verdedigingen, terwijl er aan Conventus’ kan te weinig kansen werden gecreëerd. Zo kwam Saturnus voor rust terug tot een 5 – 5 gelijke stand.

De tweede  helft startte een stuk flitsender met Conventus die tot twee maal een voorsprong van twee punten nam, maar beide keren de tegenstander terug zag komen. Halverwege de helft nam Saturnus met 10 – 11 zelfs voor het eerst een voorsprong, met de thuisploeg die telkens het gat weer moest dichten. Met nog een minuut op de klok stond er een 14 – 14 stand op het scorebord, maar 40 seconden voor het eindsignaal wist Lindsey Slot Conventus weer op voorsprong te krijgen. In de slotseconden slaagden de Zwijndrechtse dames er vervolgens in om een tegendoelpunt te voorkomen, waarmee het team door de oog van de naald kroop om toch nog de volle punten voor het kampioenschap te pakken.