zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Scoutingvrijwilligers gemeente Zwijndrecht laten hun waarde zien

8 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Op woensdag 7 december was het Nationale Vrijwilligersdag. Binnen Scouting Nederland zijn ruim 25.000 vrijwilligers wekelijks actief, waarvan ruim 60 in Zwijndrecht en omstreken.

Scoutinggroepen Panoord en de Vikings hebben in het kader van Nationale Vrijwilligersdag op 7 december een waardecheque overhandigd aan Jolanda de Witte, wethouder gemeente Zwijndrecht. Op deze cheque staat een bedrag dat de waarde van alle Scoutingvrijwilligers in gemeente Zwijndrecht in het afgelopen jaar vertegenwoordigt, uitgedrukt in uren. Hiermee wil Scouting laten zien welke waardevolle bijdrage vrijwilligers leveren in hun gemeente.

Op de cheque staat vermeld hoeveel uren Scoutingvrijwilligers zich in 2016 hebben ingezet voor hun Scoutinggroep of -regio in de gemeente Zwijndrecht. Zij zetten zich wekelijks in om ervoor te zorgen dat meiden en jongens zich persoonlijk kunnen ontwikkelen door het doen van uitdagende activiteiten. 

Op 7 december ging een delegatie van drie jeugdleden van Scouting Panoord naar het gemeentehuis om de cheque uit te reiken aan Jolanda de Witte, wethouder gemeente Zwijndrecht. De cheque werd aangeboden door de jeugdleden Luca van de Bevers, Evie van de Welka’s en Aline van de Scouts. Zij vinden het belangrijk om dit aan te bieden aan de gemeente: “Onze leiding zorgt ervoor dat wij leuke dingen doen op scouting. Wij zijn erg blij dat ze er iedere week zijn en dat mag iedereen weten”, aldus Evie.

De wethouder nam de cheque enthousiast in ontvangst van de jeugdleden van de scouting. “Het is een leuke manier om op deze wijze de waarde die de vrijwilligers hebben voor de scouting uit te drukken”, aldus Jolanda de Witte. “Het is goed om op de dag van de vrijwilligers aandacht te hebben voor de bijdrage die zij aan onze samenleving leveren. Deze actie geeft duidelijk weer hoeveel tijd er door de vrijwilligers van de scouting wordt besteed en wat de waarde hiervan is”.

Scouting Panoord is de grootste scouting vereniging uit de regio met leden uit voornamelijk Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Ze organiseert iedere week op haar terrein, gelegen in sportpark Bakestein, vele leuke activiteiten voor haar jeugdleden. Waterscouting de Vikings biedt een actieve besteding voor hun jeugdleden op met name het water en in de natuur. De opkomsten zijn iedere zaterdag op het eiland “Galgeplaat” in Hendrik-Ido-Ambacht.

Deel dit bericht met je vrienden!