Groote Lindt krijgt lesje effectiviteit van koploper Wieldrecht

28 november 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Afgelopen zaterdag kwam koploper Wieldrecht op bezoek bij Groote Lindt. De koploper boekte een regelmatige 0-3 overwinning op een zeer matig bespeelbaar hoofdveld.
In de eerste helft keek De Lindt reeds na 1 ½ minuut voetballen tegen een 0-1 achterstand aan.

De bal werd op rechts niet goed verwerkt en via een snelle aanval werd de bal keihard in de kruising geschoten. Weer een vroege achterstand voor De Lindt. Daarna vond Wieldrecht het wel prima. Het zakte in. Groote Lindt kon gaan bouwen aan een overwicht maar kwam maar zeer moeizaam bij de goal. Tot een meter of 30 van de goal zag het er verzorgd uit maar echt gevaarlijk werd het niet.

Een vlammend schot van Nick Gemser was nog het gevaarlijkst in de eerste helft. Wieldrecht creëerde ook geen grote mogelijkheden maar hield de rijen dus keurig gesloten.

In de tweede helft was de verwachting dat de druk verder opgevoerd zou worden maar ook nu scoorde Wieldrecht snel. Uit een corner mocht een geheel vrijstaande speler op zijn gemak inkoppen. De missie werd er niet makkelijker op. En de tweede helft leek een kopie te worden van de eerste helft. Echter in de 67ste minuut kreeg Groote Lindt de kans om terug te komen in de wedstrijd. De sterkhouder en aanvoerder van Wieldrecht moest eraf met een rode kaart en een strafschop was het gevolg. Helaas bleek deze buitenkans om weer terug te komen in de wedstrijd niet aan Groote Lindt besteed. Het geloof zakte daarna weg en Wieldrecht kon eenvoudig overeind blijven. Als extra zout in de wonden volgde ook nog de 0-3 in de 90ste minuut.

Zo was Wieldrecht bijzonder effectief. Een ploeg die over een goede as beschikt en met snelle aanvallers continu dreigend was. Was Groote Lindt kansloos? Gezien het spelbeeld niet echter op basis van de kansenverhouding een terechte nederlaag.

Aanstaande dinsdag gaat De Lindt op bezoek bij SSS Klaaswaal in het kader van de tweede ronde van de Voetbalrijnmondcup. Aanvang is 20:00 uur.

Fotografe: Wilma van Strien