zaterdag 27 november 2021

Alles over Zwijndrecht

Zwijndrecht geeft een nieuwe impuls aan kunst en cultuur in de gemeente

24 november 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Kunst en cultuur voor iedereen. Met de vaststelling van de kunst en cultuurnota “kunst en cultuur voor iedereen” geeft Zwijndrecht een nieuwe impuls aan kunst en cultuur. Iedereen in Zwijndrecht krijgt de kans om daaraan mee te doen.

Samen met culturele organisaties en (amateur)kunstenaars is het beleid voor een nieuwe impuls de afgelopen periode tot stand gekomen.

Wethouder Jolanda de Witte: "We stimuleren inwoners in culturele activiteiten. Via scholen laten we alle kinderen kennismaken met kunst en cultuur.  We werken hierbij samen met de culturele organisaties. Kunst en cultuur kun je zowel actief als passief beleven. Je kunt zelf meedoen of als bezoeker aanwezig zijn. Kortom voor elk wat wils."

Cultureel platform
Via een op te richten cultureel platform worden verenigingen en organisaties uitgedaagd om samen te werken en een impuls te geven aan culturele activiteiten.

Expositieruimte Oude Raadhuis
De expositieruimte in het Oude Raadhuis wordt een bruisende ontmoetingsplek voor inwoners met allerlei vormen van kunst en cultuur.

Cultuureducatie vanaf 2017
Vanaf 1 januari 2017 gaat Stichting Theaterhuis Drechtsteden aan de slag in de rol van Toppie Cultuur en als uitvoerder van de kunst- en cultuureducatie op de brede scholen.
Kinderen en jongeren komen op deze manier in aanraking met dans, muziek, theater, beeldende vorming, fotografie, literatuur en poëzie. In 2017 wordt dit aanbod verbreed naar alle scholen in Zwijndrecht, zodat alle kinderen van 2 tot en met 16 jaar in groepsverband kennis kunnen maken met cultuureducatie en mee kunnen doen.

Coördinatie evenementen
De gemeente ondersteunt en stimuleert initiatieven om met elkaar voor geslaagde evenementen te zorgen. Op interactieve wijze worden inwoners geïnformeerd over alle culturele evenementen in Zwijndrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!