dinsdag 20 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Open Atelierroute: Heerjansdam uitgelicht

31 oktober 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Tijdens de Open Atelierroute op 5 en 6 november 2016 kunt u in Heerjansdam het werk van verschillende kunstenaars in Belgarde Galleries en het atelier van Thea Slikboer bezichtigen.

Bergarde Galleries ( Het Buitenland 1) is dit jaar weer van de partij. In een tweetal gebouwen kunt u bijzondere werken uit de omvangrijke moderne en hedendaagse kunstcollectie zien. Ter gelegenheid van de Open Atelierroute zijn er in 'de Schuur' van Bergarde Galleries kunstwerken te zien van drie lokaal beginnende kunstenaars: Mark Isarin (foto’s), Kees de Man (beelden) en Sylvia Kuiper Tap (tekeningen).

Bergarde Galleries is gelegen op Landgoed Het Buitenland, een natuurgebied van 11 hectare groot. Iedereen mag door het land wandelen en er kan via een knuppelpaadje in het riet het landschap worden beleefd. Bergarde Galleries vindt het belangrijk om ook een podium te bieden aan lokale en beginnende kunstenaars.

Een andere locatie in Heerjansdam is het atelier van Thea Slikboer aan de Dorpsstraat 211. Zij biedt naast haar eigen kunst ook de mogelijkheid aan drie andere kunstenaars hun werk te exposeren. Thea heeft zich vanaf haar veertigste op de kunst gestort. Als een duizendpoot maakt zij prachtige bronzen-, stenen- en keramiek beelden, glas in lood en Tiffany objecten of ramen. Daarnaast laat ze zich inspireren door mozaïek en glasfusing.

Haar zus, Corrie Vogelenzang, is ook veelzijdig met brons, keramiek en mozaïek. Daarnaast is Loes de Wolff van de partij met schilderijen en beelden en toont Rob Schimmel zijn schilderijen.

De Open Atelierroute is op zaterdag 5 en zondag 6 november van 11:00 tot 17:00 uur.

Bezoekers zijn van harte welkom bij alle kunstenaars. Een mooi startpunt is de expositie in Bergarde Galleries waar in de overzichtstentoonstelling één werk van elke kunstenaar te zien is. In Bergarde Galleries en bij alle deelnemende kunstenaars ligt een plattegrond met de locaties voor u klaar. Kijk voor achtergrond informatie over de atelierroute en de kunstenaars op de website: www.atelierroutezwijndrecht.nl en u kunt ons volgen op facebook.com/atelierroute.

Deel dit bericht met je vrienden!