Groote Lindt pakt eerste overwinning van het seizoen

31 oktober 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt heeft in de thuiswedstrijd tegen Everstein gedaan wat het moest doen. Namelijk de drie punten in eigen huis houden en zo de laatste plaats verlaten. Een terechte overwinning van een sterker Groote Lindt.

In de eerste helft was De Lindt duidelijk de bovenliggende partij. Het elftal speelde veelal op de helft van de tegenstander. Echter was het na circa 10 minuten toch 0-1. Een uitval van Everstein werd goed uitgespeeld en de eerste kans was meteen raak. Van paniek bleek gelukkig geen sprake. Groote Lindt pikte de draad weer op en bleef op zoek gaan naar doelpunten. Het team kreeg waar het recht op had! Via de steeds beter in vorm rakende Michael Slingerland kwam De Lindt op gelijke hoogte en zelfs niet veel later op voorsprong. Dit maakte dat 2-1 ook de ruststand was.

Een score die de tweede helft verder uitgebouwd moest worden om zodoende de wedstrijd rustig uit te spelen. Dit viel echter nog niet mee. Kansen werden niet benut en Everstein bleef in de wedstijd en begon er in te geloven. Zonder tot echt grote kansen te komen bleef de spanning tot de 88ste minuut voelbaar aanwezig op het sportpark. Want in die 88ste minuut werd er door opnieuw Michael Slingerland een einde gemaakt aan alle onzekerheid en schoot hij met een droge schuiver de 3-1 binnen.

Volgende week komt De Alblas op bezoek. Een tegenstander waartegen het nooit makkelijk is. Laten we hopen dat De Lindt de smaak te pakken heeft nu en opnieuw een overwinning kan pakken. Na afloop is volop gezelligheid tijdens de De Derde Helft in de kantine.

Onderschrift foto: De gretigheid spat ervan af. Zowel Marcel van Berkel als Michael Slingerland wil De Lindt op voorsprong koppen.