maandag 25 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Jacqueline van Dongen voorgedragen als nieuwe wethouder

4 oktober 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Algemeen Belang Zwijndrecht is verheugd om Jacqueline (J.E.T.M.) van Dongen te kunnen voordragen als nieuwe wethouder van de gemeente Zwijndrecht. Zij vult de vacature in die ontstond na het plotselinge vertrek van wethouder Henk Mirck.

Jacqueline van Dongen is sinds 2014 wethouder van de gemeente Den Helder. Zij is afkomstig uit Dordrecht en maakte tussen 2010 en 2014 deel uit van de gemeenteraad van Dordrecht en van de Drechtraad. In die Drechtraad hebben ondergetekende en Jacqueline vele jaren samen gewerkt en het was voor ons een uitgemaakte zaak om naast anderen ook Jacqueline te benaderen. Deze samenwerking en haar raadslidmaatschap in Dordrecht betekenen dat zij onze regio en ook Zwijndrecht goed kent.

De ervaring die zij als wethouder in Den Helder heeft opgedaan sluit goed aan bij de portefeuille die zij in Zwijndrecht gaat behartigen. Hiermee wordt naast het zoeken van een ervaren bestuurder ook de wens van de raad vervuld dat de nieuwe wethouder kennis en ervaring heeft op het werkgebied van Henk Mirck. Milieu en duurzaamheid maken van beide portefeuilles een belangrijk deel uit.

Jacqueline is 51 jaar, gehuwd, woont met haar gezin in Dordrecht. Zij heeft brede ervaring in het openbaar bestuur, maar ook als betrokken vrijwilligster.

Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking tussen de Zwijndrechtse gemeenteraad en Jacqueline als nieuw lid van het college. De voordracht zal begin November plaatsvinden waarna de gemeenteraad van Zwijndrecht nog dient te bekrachtigen.

Deel dit bericht met je vrienden!