Groote Lindt verliest voor 2e keer op rij

04 oktober 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - In een niet al te hoogstaande wedstrijd heeft Groote Lindt de semi-derby tegen IFC met 2-0 verloren. Op de uitslag viel weinig af te dingen daar er nauwelijks kansen zijn gecreëerd.

Op deze semi-derby was redelijk wat volk afgekomen. De start van de wedstrijd liet nog even op zich wachten vanwege een misverstand omtrent de kousen. Na een kleine vertraging werd er afgetrapt op het kunstgras van IFC. Na 14 minuten viel de bal volledig uit het niets nadat een aanvaller van IFC de bal volkomen verkeerd raakt hoog in de verre hoek achter doelman Raymond Klootwijk. Met deze voorsprong kon IFC natuurlijk terug op eigen helft om vandaar via een snelle omschakeling de voorsprong uit te breiden. De ruimte lag er zonder meer voor de gastheren maar ze profiteerden er gelukkig niet van. Groote Lindt kon echter ook maar geen vuist maken en creëerde nauwelijks kansen. De schade voor de Lindt bleef beperkt tot een 1-0 achterstand.

Na een noodgedwongen wissel in de rust door een lichte blessure bij Danny Bos kwam voor de tweede helft Steven Kramer het veld in. Niet veel later gevolgd door Noel Clementia. De eerste 20 minuten van de tweede helft speelde zich dan met name af op de helft van IFC maar op een poging van de verder aan banden gelegde Michael Slingerland na kwam Groote Lindt niet. Tevens werd er een goal vanwege buitenspel terecht afgekeurd.

IFC, die zonder succes met name de lange bal speelde in de tweede helft ging halverwege de tweede helft het over de grond zoeken en kwam daardoor ook weer beter in de wedstrijd met de 2-0 als gevolg. Wat Groote Lindt ook probeerde de aansluitingstreffer kon niet worden gerealiseerd. IFC daarentegen creerde nog enkele mogelijkheden maar kwam ook niet meer tot scoren.

Volgende week zaterdag spelen we na 2 uitwedstrijden op kunstgras weer thuis op echt gras. Tegenstander is Streefkerk die met 7 punten een stabiele start hebben gemaakt. Groote Lindt is daarentegen afgezakt naar de voorlaatste positie en snakt naar de eerste overwinning.

Morgen (dinsdag 4/10 om 20:00) oefenen we thuis tegen derde klasser ’s-Gravendeel.