Handbaldames sv Conventus gaan niet onderuit op nat en glad veld

03 oktober 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben zich afgelopen zondag niet gek laten maken door de natte en gladde omstandigheden. Het vele water hinderde de Zwijndrechtse speelsters wel in de eerste helft, maar sloegen in de tweede helft hun slag. Het natte veld gaf de handbalheren zelfs een klein voordeeltje, maar zagen tegenstander De Meeuwen vijf punten voorsprong nemen voordat de wedstrijd vanwege de zware neerslag moest worden gestaakt.

Het eerste damesteam van Conventus speelde zondag op eigen veld tegen Twist, dat na drie gespeelde wedstrijden vijf plaatsen onder het Zwijndrechtse team stonden. Het team van coach Bianca Noordhuizen begon vanwege de verraderlijke omstandigheden voorzichtig aan de wedstrijd, waardoor beide partijen dichtbij elkaar bleven. Met een 7 – 5 ruststand was duidelijk dat de overwinning zeker nog niet binnen was. In de tweede helft brak de zon echter af en toe door, wat de Zwijndrechtse dames vleugels leek te geven en het team van de 7 – 5 ruststand uitliep tot een ruime 14 – 7 voorsprong. Bij deze voorsprong begon Conventus echter paniekerig te spelen, wat Twist de kans gaf om het gat iets te dichten. Uiteindelijk keerde de rust weer terug en kon de wedstrijd veilig worden uitgespeeld totdat er na 60 minuten speeltijd een 17 – 12 overwinning kon worden genoteerd.

Voor de handbalheren van Conventus lag er een grotere uitdaging te wachten: de ongeslagen nummer één in het kampioenschap, De Meeuwen. Het natte veld bood Conventus echter extra kansen, welke het team aanvankelijk ten volste benutte. Gedurende de eerste twintig minuten van de wedstrijd bleken beide partijen volledig aan elkaar gewaagd en bleef het tot een 5 – 5 stand bijzonder spannend. Vanaf dit moment verzwakte de Zwijndrechtse verdediging, terwijl het team met meerdere ballen op de paal of de lat aanvallend weinig geluk kende. Dit gaf De Meeuwen de kans om voor rust uit te lopen tot 5 – 8. Dit beeld zou in de openingsminuten van de tweede helft gehandhaafd blijven, waarin de achterstand zelfs tot 5 – 10 zou groeien. Bij deze stand arriveerde er een zware regenbui boven Sportcomplex Develstein. Na twee valpartijen kon de scheidsrechter niets anders dan de wedstrijd te staken, waardoor de strijd in een 5 – 10 nederlaag zou eindigen.

Foto-credit: Patrick Straver / sv Conventus