zaterdag 26 september 2020

Alles over Zwijndrecht

Nadenken over duurzaam vervoer tijdens Europese Mobiliteitsweek

16 september 2016 (door Ton Vermeulen)

ZWIJNDRECHT - Van 16 t/m 22 september vindt de Europese Mobiliteitsweek plaats. Een week waarin de gemeente aandacht besteedt aan duurzame vormen van vervoer zoals fietsen, elektrisch autorijden, lopen en carpoolen. Dit doet zij in de vorm van leuke, duurzame activiteiten op het gebied van mobiliteit en om de verkeersveiligheid te bevorderen.

Groene voetstappen
Op zaterdag 17 september zijn de streekbussen, Qliners én Bel- en buurtbussen van Arriva in de Drechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden gratis. Daarnaast doen veel basisscholen in de Mobiliteitsweek mee aan het project ‘Groene Voetstappen’ (www.groenevoetstappen.nl).

Ouders en leerlingen van basisscholen worden opgeroepen zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te komen. Dit is niet alleen gezond, alle deelnemende scholen leren hun leerlingen ook over energie, verkeer en het klimaat.

Fietsen
Tijdens de Mobiliteitsweek vindt voor de tweede keer de Fietstelweek plaats. Door het downloaden van de Fietstel-app worden alle kilometers geregistreerd van de deelnemers. Er zijn leuke prijzen te winnen en voor middelbare scholen is het mogelijk om een onderlinge ‘fiets-battle’ te organiseren. De klassen met de meeste kilometers winnen een helikoptervlucht.

Doet u mee?
De gemeente roept alle inwoners op om tijdens de Mobiliteitsweek na te denken over een duurzame manier van vervoeren. Zij vraagt ouders, kinderen, medewerkers en werkgevers, jong en oud te kiezen voor een gezond, duurzaam en milieubewust vervoersmiddel. Pak daarom tijdens de Mobiliteitsweek eens de fiets, de bus of ga lopend naar uw werk of de supermarkt. Ook organisaties kunnen een activiteit bedenken. Deze kunt u registreren via www.mobilityweek.eu.

Besparing
Met de Mobiliteitsweek vraagt de gemeente aandacht voor duurzame vormen van mobiliteit. Vaak zijn deze vormen niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de eigen gezondheid en de portemonnee. Fietsen is immers een stuk gezonder dan autorijden en het levert een flinke besparing op. Bewustwording is het belangrijkste doel van de Mobiliteitsweek.

Deel dit bericht met je vrienden!