Korfballers sv Conventus pakken de volle winst in de seizoensopener

05 september 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Ondanks dat de korfballers van sv Conventus gepromoveerd zijn naar waarschijnlijk zelfs de lastigste poule van de tweede klasse, hebben ze wel direct de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Spelend tegen het Amsterdamse Swift maakte het team in de tweede helft het verschil en won met een verrassend ruime marge.

Voor de start van het seizoen was al duidelijk dat de nieuwe trainer/coach van Conventus, Cees Blok, het niet eenvoudig zal krijgen. Zijn nieuwe team pakte vorig jaar het kampioenschap in de derde klasse en is zo naar de tweede klasse gepromoveerd, waar het ook nog in is gedeeld in vermoedelijk de zwaarste poule. Naast de nieuwe trainer was ook de bezetting van het team gewijzigd met enkele nieuwe namen in de opstelling.

Conventus kwam sterk uit de startblokken en pakte direct een voorsprong, maar vervolgens ging de strijd volledig gelijk op. In de eerste helft leek Swift de sterkere van de twee teams, maar Conventus slaagde erin om schoten van langere afstand af te dwingen, waar het zelf efficiënter met de kansen om wist te springen. Aan het eind van de eerste helft kon er dan ook een 5 – 5 score worden genoteerd.

Na de rust kwam Conventus veel scherper uit de kleedkamer en nam binnen de eerste zeven minuten direct een voorsprong van drie doelpunten, waarmee het verzet van Swift was gebroken. Vanaf dat moment moest het team de wedstrijd alleen nog maar uitkorfballen, waar het zeer succesvol in slaagde. Terwijl het team de tegenstander nauwelijks ruimte gaf om te scoren, slaagde het team er zelfs in om de voorsprong met twee punten te verruimen. Na een wedstrijd waarin elke speler van Conventus wist te scoren stond er uiteindelijk een ruime 13 – 8 overwinning op het scorebord.