vrijdag 16 april 2021

Alles over Zwijndrecht

De echte sloop van de flats aan de Koninginneweg gaat beginnen

26 augustus 2016

ZWIJNDRECHT - Dat de flats aan de Koninginneweg gesloopt gaan worden dat was al een tijd zichtbaar. Een deel van de kozijnen lagen er al uit en gaandeweg werd de ontmanteling steeds zichtbaarder. Ook in de wijk werd de sloop in de gaten gehouden. Er is een goede sociale controle en goed contact met de slopers. Dat bleek ook wel nodig te zijn omdat er toch groepen waren die de flat met uiteenlopende redenen bezochten. De ijzerverzamelaar b.v.  maar vooral de groepen die in de flats een feestje gingen vieren waren  bedreigender omdat deze kampvuurtjes stookten.

Tot een echte brand heeft het niet geleid maar regelmatig is de politie gebeld omdat geen van de buren zin had in overlast van welke aard dan ook. Nu de echte sloopmachines arriveren zal er een einde komen aan meer dan vijftig jaar flatwoningen in Zwijndrecht. Deze flatwoningen vormden ooit nog de grens van gebouwd gebied van Zwijndrecht dat na de realisatie steeds verder bebouwd raakte. Het tuinbouw gebied wat het was is nu tot de grens van de Munnikensteeg opgeslokt. Als je nu over de koninginneweg rijd zal je gaandeweg de horizon zien veranderen. Het speeltuintje met zijn nieuwe speeltoestellen is ondanks vragen in de gemeenteraad niet verwijderd. Bijkomend voordeel voor de slopers is dat zij in de hangmaat die behoort tot de speeltoestellen  tussendoor even kunnen uitrusten.

Grondonderzoek voor de nieuwbouw van grondgebonden woningen vindt nu ook al plaats. Wanneer het project van sloop tot nieuwbouw klaar is, is nog niet geheel bekend.

Bron: Chris Moorman.

Lees meer over:

Koninginneweg sloop flats
Deel dit bericht met je vrienden!