zondag 11 april 2021

Alles over Zwijndrecht

O&O barst uit haar voegen van trots

8 augustus 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Bart Deurloo in meerkamp finale Olympische Spelen Rio. Het werd een latertje, maar het was beslist de moeite waard om wakker te blijven om de kwalificatie van het mannenteam turnen tot en met de laatste subdivisie te volgen.

Als beloning kreeg gym­ en turnvereniging O&O­ Zwijndrecht een prachtig sportief cadeau; Bart Deurloo door naar de finale van het allround toernooi bij de Olympische Spelen in Rio. Aan deze finale mogen slechts 24 sporters deelnemen. Bart plaatste zich als 14e.

Nog nooit eerder in de geschiedenis heeft een Nederlandse turner zich weten te plaatsen voor een finale in de meerkamp. Bart turnt dus op alle 6 toestellen; sprong, brug, rek, paard voltige, ringen en brug. Hij moet de strijd opnemen tegen turners uit grote turnnaties zoals; Amerika, China, Japan, Rusland. Uit Europa zijn het slechts turners uit 4 landen die een plaats wisten te bemachtigen in deze finale.

Ook het landenteam was met een 10e plaats meer dan tevreden met dit resultaat. Teamgenoot Frank Rijken eindigde bij de kwalificatie als 33e.Epke Zonderland turnde zich naar de rekfinale en Yuri van Gelder deed dat op ringen. Zij komen respectievelijk dinsdag 16 augustus en maandag 15 augustus in actie.

Op de foto de Zwijndrechtse inbreng bij de OS in Rio. vlnr: Bart Deurloo (turner), Niels Hagen (fysio, Frank Rijken (turner) en trainer­coach Jeroen Jacobs.

 

Lees meer over:

Olympische spelen turnen
Deel dit bericht met je vrienden!