Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Vogeltjes belagen voorbijgangers in Zwijndrecht

28 juli 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Schrikachtige bezoekers aan het Albert Schweitzer ziekenhuis in Zwijndrecht doen er vermoedelijk goed aan een paraplu mee te nemen. Agressieve visdiefjes maken er scheervluchten over de hoofden van voorbijgangers.

De vogels proberen volgens Vogelklas Karel Schot in Rotterdam hun eieren en jongeren te verdedigen tegen nietsvermoedende ziekenhuisbezoekers. Echt gevaarlijk zijn de dieren niet, omdat ze te klein zijn om een mens te verwonden.

Toch vrezen de zorginstellingen in het gebied volgens de Vogelklas voor het welzijn van hun bezoekers. Mensen die schrikken van de vogels kunnen immers op een nare manier ten val komen.

Kiezels
Volgens Vogelklas-voorzitter André de Baerdemaeker zijn de visdiefjes neergestreken op een van de grinddaken van het ziekenhuis. "Normaal gesproken broeden visdiefjes op de grond, in moerassen en langs stranden, maar een dak met kiezels vinden ze ook mooi."

De Vogelklas heeft een tip voor mensen die vrezen voor een aanval van de kleine vogeltjes: vooral goed opletten en desnoods een paraplu meenemen. ''Dan heeft u nergens last van.''  

Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

ziekenhuis vogeltjes
Deel dit bericht met je vrienden!