Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Project Fitte peuters bij Yes! Kinderopvang

28 juli 2016 (door Ton Vermeulen)

ZWIJNDRECHT -  ‘Voel je fit, voel je Yes!’, dat is het motto waarmee de medewerkers en kinderen van Yes! Kinderopvang aan de slag zijn. De pedagogisch medewerkers hebben diverse initiatieven ontwikkeld om samen met de kinderen gezond bezig te zijn. Zo hebben ze op de locaties Perkstraat en Frits Vogelstraat in Zwijndrecht onlangs genoten van het project ‘Fitte peuters’. Spelenderwijs maakten ze kennis met gezonde voeding, ontspanning en bewegen. Dit past uitstekend bij goede kinderopvang die positief bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen.

Waar wordt je buikje blij van?
Vanuit de Brede school heeft Yes! Kinderopvang in samenwerking met Welzijnsorganisatie Diverz een aantal projecten voor peuters bedacht. Vlak voor de zomervakantie is project ‘Fitte peuters’ uitgevoerd. Iedere donderdag deden de peuters mee aan activiteiten die gericht waren op gezonde voeding. Juf Karin van Diverz leerde de kinderen alles over eten. Waar wordt een buikje wel blij van en waarvan juist niet? Natuurlijk hebben de kinderen ook gezonde dingen, zoals smoothies en fruitspiesjes, geproefd. Mmm, dat was lekker. De pedagogisch medewerkers vertelden de kinderen waarom het belangrijk is om gezond te eten. Ook de ouders waren van harte welkom.

Op vrijdag kregen de kinderen yogales, want ontspannen en bewegen passen ook bij het motto ‘Voel je fit, voel je Yes!’. Juf Karin leerde de kinderen zweven als vlinders en zwaar lopen als een beer. En hoe lopen we als we heel moe zijn of juist heel vrolijk? Locatiemanager Chantal kwam soms stiekem even kijken: ‘Het was zo leuk om de kinderen zo te zien bewegen. Ze gingen er helemaal in op. En in de ochtend kwamen de kinderen enthousiast vertellen wat ze als ontbijt hadden gegeten en of hun buikje daar blij van werd of juist verdrietig, zo leuk!’

Positieve bijdrage aan ontwikkeling
Kinderen op de peuterspeelgroepen en kinderdagverblijven van Yes! ontwikkelen zich spelenderwijs. Ze doen mee aan verrassende projecten, waardoor ze op een leuke manier kennismaken met verschillende thema’s. De peuters raken alvast vertrouwd met routines en vaardigheden die ze straks op de basisschool nodig hebben. Ook spelen ze op de peuterspeelgroep en het kinderdagverblijf met ander speelgoed en knutselen ze met andere materialen dan thuis. Ze leren van elkaar door naar elkaar te kijken en elkaar na te doen. Hierdoor ontdekken ze een hele nieuwe wereld. Dit is niet alleen erg leuk, maar ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van de kinderen.

Uit onderzoek blijkt dat kinderopvang positief bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen, op sociaal-emotioneel, motorisch, creatief en cognitief niveau. Ontwikkelingspsycholoog en pedagoog dr. Elly Singer doet aan de Universiteit van Amsterdam en Utrecht, al 25 jaar, onderzoek naar kinderopvang. Volgens Singer is goede kinderopvang een verrijking voor het kind.

Meer weten?
Meer informatie over goede kinderopvang op de kinderdagverblijven en peuterspeelgroepen in Zwijndrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido- Ambacht en Ridderkerk vindt u op www.yeskinderopvang.nl of 078 – 612 13 30. De flexibele pakketten en unieke extra’s zullen u verbazen, want Yes! Kinderopvang verenigt het beste voor kinderen met het beste voor ouders. Kom dus gerust eens kijken en/of vraag een offerte aan. Het is gratis en verplicht u tot niets.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!