Sunday 26 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Uitreiking Mobilisatie-Oorlogskruis postuum aan heer B.H. Crawfurd

25 juli 2016 (door Ton Vermeulen)

ZWIJNDRECHT - Namens het Ministerie van Defensie reikt luitenant-kolonel Jacques Brijl op vrijdag 29 juli om 13.30 uur een Mobilisatie-Oorlogskruis postuum uit aan de heer B.H. Crawfurd. De heer J.H. Crawfurd neemt de onderscheiding in ontvangst ten behoeve van wijlen zijn neef.

De heer Crawfurd is als militair gesneuveld op 15 oktober 1945 in het voormalig Nederlands-Indië. De onderscheiding is een tastbare herkenning en waardering voor zijn militaire strijd in de Tweede Wereldoorlog.

Het college van burgemeester en wethouders zijn niet bij de decoratie aanwezig maar sluiten zich van harte aan bij de toekenning van deze militaire onderscheiding.

Deel dit bericht met je vrienden!