Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Natuurfotowedstrijd Hooge Nesse/Veerplaat

21 juli 2016

ZWIJNDRECHT - Gemeente Zwijndrecht organiseert samen met de Stichting Hooge Nesse/Veerplaat een natuurfotowedstrijd voor jong tot oud. Ontdek de natuur in uw regio door de lens van uw camera en ervaar wat dit prachtige natuurgebied in Zwijndrecht u kan bieden. Stuur uw mooiste 3 natuurfoto's van het gebied Hooge Nesse vóór 1 augustus 2016 digitaal in naar natuur@zwijndrecht.nl. Iedereen kan mee doen!


Uw foto onderdeel van tentoonstelling in Oude Raadhuis?
Een selectie van de ingezonden foto's wordt afgedrukt. Deze worden in de maanden augustus en september getoond tijdens een expositie in het gemeentehuis in Zwijndrecht. Bij het sluiten van de tentoonstelling volgt de prijsuitreiking van de publieksprijs. Details over de voorwaarden van deelname kunt u ook vinden op de website www.hoogenesse.nl.

Alle deelnemers krijgen hun afgedrukte foto's na de prijsuitreiking mee naar huis.

Geschiedenis
Polder de Hooge Nesse is een voormalig landbouwpolder en daarna slib- en gronddepot. Het terrein van 72 hectare ligt tussen de Oude Maas en de Lindtsedijk in Zwijndrecht nabij Hotel Ara. Sinds 2013 werken de gemeente Zwijndrecht, het Natuur- en recreatieschap IJsselmonde en Stichting Hooge Nesse/Veerplaat samen aan de doorontwikkeling en nieuwe inrichting van het recreatiegebied Hooge Nesse /Veerplaat. Het gebied is geliefd vanwege de mooie ligging langs de Oude Maas met haar altijd levendige scheepvaart en vanwege de fijne recreatiemogelijkheden. Bijzonder is dat de ontwikkeling in het gebied voor een belangrijk deel plaats vindt door de intensieve en actieve betrokkenheid van bewoners uit Zwijndrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!