Sunday 26 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Aanpak Sandelingenknoop verbetert doorstroming verkeer A16

15 juli 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Ondernemers en de gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht trekken gezamenlijk op om de doorstroming van verkeer bij de Sandelingenknoop op de A16 te verbeteren. Daarvoor wordt volgend jaar de weg aangepast en gaan er minder auto's in de spits rijden.

Verdubbelen rijstrook
De Sandelingenknoop is een belangrijk knooppunt in de A16 van en naar de bedrijventerreinen en woongebieden van Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Het verkeer stroomt hier vooral in de spits niet goed door. Om dit op korte termijn te verbeteren, wordt volgend jaar de rijstrook rechtdoor vanaf het viaduct richting Hendrik-Ido-Ambacht verdubbeld. En er komt een vrije strook rechtsaf naar de oprit in de richting van Rotterdam.

Veranderen rijgedrag
Via het mobiliteitsplatform Samen Bereikbaar worden met verschillende werkgevers- en ondernemersverenigingen concrete afspraken gemaakt. Zij moeten hun werknemers stimuleren om buiten de spits te reizen, binnen de spits de fiets of het OV te gebruiken of thuis te werken.

Gezamenlijke aanpak, gezamenlijke financiering
De aanpak van de Sandelingenknoop is een project waarin de Drechtsteden, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, ondernemersorganisaties en de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht samen optrekken. Het project wordt gezamenlijk gefinancierd door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de regio.

Foto: Gemeente Zwijndrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!