Sunday 26 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Diverz in de wijk: Suikerfeest en Zomerbarbecue

14 juli 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Het is alweer even geleden dat in Xiejezo het Suikerfeest werd gevierd ter afsluiting van de Ramadan, de vastenmaand van de moslims. Het initiatief lag bij een paar Syrische deelnemers van de inburgeringcursus die in het wijkcentrum gegeven wordt. Zij wilden graag de buurtbewoners laten meedelen in hun feestvreugde en hen een heerlijke, door hen zelf bereide, lunch aanbieden. Diverz stelde op 6 juli de ruimte beschikbaar en trommelde via hun netwerken in de wijk de buurtbewoners op. Het resultaat was een gezellige drukte (100 man) met veel multiculturele bezoekers van jong tot oud!

Dinsdag 12 juli was het tijd voor de eerste jaarlijkse barbecue van de Wijkkeuken in Kort Ambacht. Het regende die middag, maar dat mocht de pret niet drukken. De groep van enthousiaste koks zorgde voor heerlijke salades en vlees en visgerechten van de grill.

Natuurlijk werden ze uitgebreid geprezen voor hun kookkunsten door de deelnemers van die middag.

Wilt u ook eens mee-eten? De Wijkkeuken is er weer na de zomervakantie op dinsdag 30 september om half 1 met verse soep voor €1,-. Opgeven kan via de mail: r.deridder@diverz.info

Deel dit bericht met je vrienden!