Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Dieren hebben onze hulp niet altijd nodig

8 juli 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - In en rondom Zwijndrecht leven veel verschillende wilde dieren zoals vogels, kikkers en kleine zoogdieren die zo nu en dan in een gevaarlijke situatie terecht komen. Vaak willen we dan snel een handje helpen. Maar in veel gevallen heeft het dier onze hulp helemaal niet nodig!

Dieren eigen gang laten gaan
Wat wij inschatten als een onveilige situatie is voor het dier waarschijnlijk niets meer dan een aanpassing op de verstedelijking van hun leefgebied, een verdedigingsmechanisme om roofdieren weg te houden etc. Bijvoorbeeld ooievaars die een nest bouwen op een paal van de bovenleiding bij het spoor.

De vogels leven en broeden daar zonder problemen terwijl wij ons hart vasthouden. Deze bezorgdheid is goed bedoeld maar werkt vaak nadelig voor de leefbaarheid van de dieren.

De gemeente Zwijndrecht wil de natuur zoveel mogelijk haar eigen gang laten gaan en alleen ingrijpen als het echt niet anders kan. Wij vragen u ook op deze manier met de dieren in en rondom Zwijndrecht om te gaan. Dieren kunnen zich prima aanpassen aan hun leefomgeving dus u hoeft absoluut niet bezorgd te zijn.

Helpen of niet?
Wanneer u toch twijfelt of een dier in gevaar is kunt u altijd aan de gemeente vragen om de situatie te evalueren. Voor klachten over dieren kunt u contact opnemen met de heer K. Noordermeer via telefoonnummer 14078. Voor vragen over dierenwelzijn, of het opvragen van de nota over dierenwelzijn, kunt u contact opnemen met mevrouw M. Morlog via telefoonnummer 14078.

Lees meer over:

gemeente dieren
Deel dit bericht met je vrienden!