Sunday 26 September 2021

Alles over Zwijndrecht

LinkedIn Academy uit Zwijndrecht helpt Julian Jenner

8 juli 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT -  “Profvoetballer met 14 jaar internationale ervaring zoekt club in Nederland: Eredivisie, Jupiler League of Eerste Klasse.” Na jaren in het buitenland te hebben gevoetbald wil Julian Jenner terugkeren naar zijn vaderland. De 32-jarige aanvaller zet daarvoor LinkedIn in. Daarbij krijgt hij hulp van de onlangs opgerichte LinkedIn Academy uit Zwijndrecht. De oproep bleef niet zonder resultaat: er zijn inmiddels clubs die contact hebben gelegd.

De in Delft geboren en getogen Julian Jenner speelde in Nederland bij NAC Breda, AZ en Vitesse. Daarna vierde hij successen bij het Hongaarse Ferencvarosi TC. Afgelopen jaar speelde hij in Engeland, bij Notts County (uitkomend in de 2e Football League).

Hij is actief op zoek naar een club om zijn carrière af te sluiten. Dat mag overal in Europa zijn, al gaat zijn voorkeur uit naar Nederland, waar hij zijn meerwaarde voor een club in de Eredivisie, Jupiler League of Eerste Klasse wil bewijzen. Daarnaast droomt hij ervan jonge voetballers te helpen en begeleiden; binnen en buiten het voetbal. “Jonge spelers hebben geen idee hoe belangrijk hun contacten na hun voetbalcarrière zijn.” LinkedIn kan daarbij een belangrijke tool zijn.

LinkedIn Academy
De Nederlandse start-up LinkedIn Academy ontdekte Julians ‘open sollicitatie’ via het grootste zakelijke online netwerk. “Dat wekte onze nieuwsgierigheid en wij waren vooral benieuwd naar de inhoud van zijn profiel”, zegt Manuela de Wolff. “Een goed profiel is namelijk essentieel om goed gevonden te worden. Toen onze expert en trainer Guido Makor dat bekeek, zag hij dat hulp van onze kant welkom zou zijn.”

Bij LinkedIn Academy, begin dit jaar opgericht om ondernemers en werknemers te adviseren en te trainen in het succesvol gebruik van LinkedIn, waren ze behoorlijk onder de indruk van zijn lef om zich als voetballer op zo’n manier te profileren. “Het lijkt namelijk niet de meest voor de hand liggende plaats om een dergelijk bericht de wereld in te sturen. Maar juist dat maakt het zo bijzonder.” Het zorgde ervoor dat het bedrijf uit Zwijndrecht Julian aanbood hem te helpen om de kracht van LinkedIn zo goed mogelijk te benutten en zijn zichtbaarheid te vergroten.

Meerdere clubs hebben interesse
Onderdeel daarvan was het aanpassen van zijn LinkedIn-profiel. Dat bleef niet zonder resultaat. Er zijn al clubs die contact hebben gelegd. Hij hoopt snel de knoop te kunnen doorhakken.

Zodra dat gebeurd is, blijft het contact met LinkedIn Academy waarschijnlijk bestaan. Manuela de Wolff: “Wij hebben Julian leren kennen als een leuke, spontane en goedlachse vent, met oprechte ambities en toekomstplannen. Wij helpen hem dan ook graag met de zoektocht naar een nieuwe club, en natuurlijk ook daarna. We hebben al ideeën uitgewisseld over mogelijkheden om in de toekomst gezamenlijk interessante projecten op te zetten. Zijn drijfveer om anderen te laten profiteren van zijn ervaring in en om het voetbal, sluit aan bij die van ons op het gebied van LinkedIn.”

Lees meer over:

linkedin profvoetballer
Deel dit bericht met je vrienden!