Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Buitenpret weer bespeelbaar

7 juli 2016

ZWIJNDRECHT -  Een simpel handgeschreven briefje van twee jongeren die graag op buitenpret willen spelen heeft effect gehad. Nadat het artikel gelezen werd door onder andere gemeenteraadsleden werd er actie gevraagd aan het gemeentebestuur.

ABZ stuurde het briefje door naar het college op 24 juni met het verzoek om het parcours wat de jongens graag willen afleggen vrij te maken om te spelen. Zij dienden rondom het groenonderhoud ook een motie in rondom het totale groenonderhoud van de gemeente wat raad breed ondersteunt werd.

Het is natuurlijk een natuurspeeltuin maar het groen stond zo hoog dat de jongens er niet meer doorheen durfden. Het was ontwapenend te zien hoe de jongens hun best hadden gedaan op het schrijven van hun briefje. Buitenpret heeft een grote aantrekkingskracht op alle leeftijdscategorieën en biedt voor elk wat wils.

Zelfs de bijen kunnen zich laven aan de nectar van de bloemen die niet weggesnoeid zijn  en een groene rand vormen aan de entree van Zwijndrecht aan de Koninginneweg. Deze zomer kunnen de kinderen er weer lekker spelen. Nu de vakantie gaat beginnen is dat een goed moment.

Ook de toezichthouders kunnen lekker op het bankje zitten en de kinderen volgen op de verschillende parcoursen die er zijn. Kortom gezelligheid troef aan de Koninginneweg waar men in het centrum leuk kan spelen.

Wie meer wil kan altijd nog naar het buitengebied rond de Hooge Nesse Veerplaat bij hotel ARA waar een nog grotere natuurspeeltuin en beweeggebied is te vinden voor jong en oud.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!