Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Viervoudig moordenaar blijft vooralsnog levenslang achter tralies

5 juli 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT -  Faig B., die is onder meer is veroordeeld voor de moord op drie vrouwen in Zwijndrecht, blijft voorlopig levenslang in de gevangenis. De Hoge Raad bekijkt pas in september volgend jaar of hij misschien eerder vrij kan komen.

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) kijkt momenteel of een levenslange gevangenisstraf ook daadwerkelijk levenslang mag duren of dat iemand na 25 jaar mogelijk wordt vrijgelaten.

De Hoge Raad liet dinsdag weten op dat besluit te wachten voordat er een oordeel komt. Als de regering beslist dat levenslang niet meer automatisch levenslang betekent, kan B. na 25 jaar celstraf een verzoek indienen om vervroegd te worden vrijgelaten.

Viervoudige moord
B. schoot in 2011 zijn 23-jarige ex-vriendin Nargiz Achoedova, haar zus (29) en hun moeder (57) dood in hun huis in Zwijndrecht. De vader overleefde de kogelregen.

Nadat B. was aangehouden vond de politie in zijn huis in Helmond nog het lichaam van een andere ex-vriendin, de 20-jarige Farida Fargat. Ook zij was doodgeschoten.

Zowel de rechtbank als het gerechtshof veroordeelde de man uit Azerbeidzjan tot een levenslange gevangenisstraf.

Hij ging in cassatie bij de Hoge Raad om te laten toetsen of die straf terecht was.

Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

moordzaak viervoudig hoge raad
Deel dit bericht met je vrienden!