dinsdag 20 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Gaby Bandel en Elene den Otter ontwerpen verkeersborden

30 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Gaby Bandel en Elene den Otter uit Heerjansdam hebben de tekenwedstijd 'ontwerp een verkeersbord' gewonnen. De dorpsraad had samen met bewoners de tekenwedstrijd uitgeschreven. Van de 'winnende' tekeningen zijn twee verkeersborden gemaakt die in de Veldbloemlaan zijn geplaatst.

Aanleiding om een tekenwedstrijd voor de kinderen uit de buurt uit te schrijven is dat er in de Veldbloemlaan en omgeving veel te hard wordt gereden  Dit zorgt voor onveilige situaties voor de kinderen in de buurt. De kinderen mochten zelf een verkeersbord tekenen of schilderen. Via deze borden vragen de kinderen aan de automobilisten om rustiger te rijden. Door deze actie staan bewoners uit de buur hopelijk stil bij het feit hoe hard zij zelf eigenlijk rijden. Het zijn tenslotte niet altijd mensen van buiten de buurt die te hard rijden.

Prijsuitreiking
Op woensdagmiddag 22 juni was de grote prijsuitreiking van deze wedstrijd. De tekeningen van Gaby en Elene waren door de dorpsraad uitgekozen als mooiste ontwerpen. Als beloning kregen de twee winnaressen een leuke prijs en daarnaast krijgen zij nog een mooie ingelijste foto van de dorpsraad waarop zij poseren naast de door hun ontworpen verkeersborden.

Foto boven: Elene den Otter.
Foto onder: Gaby Bandel.

Deel dit bericht met je vrienden!