donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Hooge Nesse - Veerplaat heeft nieuwe inrichting en meer gebruiksmogelijkheden

23 juni 2016

ZWIJNDRECHT -  Opening Hooge Nesse - Veerplaat begin juli. Geniet dan nog meer van de natuur en ervaar de sportieve en recreatieve mogelijkheden.

Nog meer mooie recreatiemogelijkheden voor de regio IJsselmonde. Het recreatiegebied Hooge Nesse-Veerplaat heeft een nieuwe inrichting en meer gebruiksmogelijkheden voor sport, spel en natuurbeleving. Woensdag 6 juli tussen 14:00 en 17:00 uur is de opening van dit gebied. Han Weber, gedeputeerde van de provincie Zuid Holland, verricht de opening.

Het afgelopen jaar zijn in recreatiegebied Hooge Nesse-Veerplaat diverse faciliteiten aangelegd zoals een beweegtuin met fitness apparaten, een disc golfparcours, een bootcamproute en een beachsportveld. Veel inwoners en verenigingen uit Zwijndrecht weten de weg al te vinden naar Hooge Nesse-Veerplaat. Maar er is nog een reden waarom je op 6 juli naar dit gebied in Zwijndrecht wilt komen: er staan die middag allemaal vrolijke, sportieve activiteiten gepland voor kinderen tussen 7 en 12 jaar én wij geven de aftrap van ‘Groen doet Goed’ in Zwijndrecht. Veel verenigingen en vrijwilligers doen enthousiast mee aan het actieve en gezellige openingsprogramma. Alle inwoners uit Zwijndrecht en omstreken zijn van harte welkom.

Het volledige programma wordt begin juli bekend gemaakt.

Samenwerking
Natuur- en recreatieschap IJsselmonde heeft samen met Stichting Hooge Nesse/Veerplaat de afgelopen maanden recreatiegebied Veerplaat heringericht met veel sportieve faciliteiten. Met de programma’s ‘Bewegen in het groen’ en 'Groen doet goed' willen de stichting en gemeente Zwijndrecht ervoor zorgen dat meer mensen dit gebied ontdekken, gebruiken en recreëren in het groen. De inzet van toegewijde vrijwilligers en verenigingen zijn daarbij onmisbaar. De drie partijen hebben gezamenlijk geïnvesteerd en hebben voor deze ontwikkeling subsidie ontvangen van de provincie Zuid-Holland.

Deel dit bericht met je vrienden!