donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

The Uprisers zaterdag op het podium tijdens Noordparkfestival

23 juni 2016

ZWIJNDRECHT -  Op donderdagavond 12 mei  presenteerde de Zwijndrechtse band The Uprisers   haar nieuwe CD single “way back home” en luidde de start in van hun nieuwe tour genaamd; “ Forest tour 2016’’. Plaats van handeling was  de popcentrale aan de Noordendijk te Dordrecht.

Daar werd toen al aangekondigd dat een van hun volgende optredens zou gaan plaats vinden in het internationale beeldenpark in Zwijndrecht tijdens het noordparkfestival. Aanstaande zaterdag is het zover dan gaat de band op de achtste editie van dit festival weer aan de bak of beter gezegd het podium op.

De band The Uprisers bestaat uit; vocals Lead: Pleuni Cost(Nederland), Backing vocals: Nicole Tetteroo(Nederland),Bassgitaar:Lothar Rozenblad(Suriname) ,Gitaar: Jose Inchausti(Venezuela) , Drums:Jopie Jacobus(Curacao), Violin:Armando Jubitana(Suriname).

De weliswaar Zwijndrechtse  Band The Uprisers kent een internationale setting. Mede deze internationale setting leverde hen de tweede plaats op  in de Floodtest band contest USA  2016. Voorwaarde om mee te doen is dat er tenminste een Amerikaans staatsburger  lid is van de band.

In de band zitten veel zuid Amerikaanse leden uit 0.a Suriname, Curacao, Venezuela aangevuld door een aantal Nederlandse leden.  Juist deze mix maakt de sound van de band zo aantrekkelijk. Niet voor niets zijn ze tweede geworden in de Floodtest waar elfhonderd bands aan deelnamen.
De band The Uprisers heeft met haar Upiesound een eigen geluid. Bij de recente presentatie van de cd single uitgebracht op het platen label Most wanted UK kon men al kennis maken met de band die zaterdag zeker weer zal swingen

Wie meer wil weten over de forest tour 2016, de CD of de band The Uprisers wil boeken kan terecht bij de altijd vriendelijke Lothar.
Band info: Hr Lothar Rozenblad Tel:0625507111 Email:lothar@the-uprisers.com
Website: http://www.the-uprisers.com

Deel dit bericht met je vrienden!