donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Nieuwe Koers voor Kringloop Zwijndrecht

20 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT -  Velen van u kunnen het zich niet meer herinneren, maar 22 jaar geleden is een groepje vrouwen bij Nehemia begonnen met het verzamelen van kleding. Deze kleding werd vervolgens tegen een klein prijsje verkocht en de opbrengst ervan ging naar het goede doel. Een succes, bleek. Want jaren heeft dit heel veel zegen gebracht in de kerk en de samenleving. In de loop van de jaren is dit concept steeds meer uitgewerkt tot wat nu Kringloop Zwijndrecht is.

'Nehemia' heeft gezien dat de kringloopwinkel de afgelopen jaren ook veel zegen heeft gebracht, maar het concept zoals het nu stond was op veel fronten wel erg intensief. Er is nagedacht over de koers van de winkel en teruggekeken naar de visie waar het ooit mee begon. 'Nehemia' kwam tot de conclusie dat Kringloop Zwijndrecht:
– een sterke functie heeft als ontmoetingsplek
– het meest succesvol is door de verkoop van tweedehandskleding
– gerund wordt door vrijwilligers

Tegelijkertijd was bedrijfsleider Jelte van Eeuwijk op zoek naar een nieuwe uitdaging en heeft deze inmiddels gevonden. Bovenstaande punten hebben ervoor gezorgd, om met de kringloopwinkel een nieuwe koers te gaan en terug te gaan naar het concept, zoals het ooit is begonnen. Minder nadruk op het bedrijfsmatige aspect, waardoor het kostenefficiënter is, en meer aandacht voor het sociale aspect. 'Nehemia' wil zich focussen op de sterke punten van de kringloopwinkel. Daarom gaat de winkel vanaf het najaar verder als een kledingkringloopwinkel. 'Nehemia' ziet het als Gods leiding dat deze twee ontwikkelingen samen zijn gekomen en hebben geleid tot het bepalen van een nieuwe koers voor Kringloop Zwijndrecht.

Wat betekent dit concreet?
– Dat er alleen nog maar kleding wordt ingezameld en verkocht.
– Andere spullen kunt u vanaf heden niet meer inleveren.
– Ook wordt de loods leeg verkocht, hier gaan we in de toekomst niet mee verder.
– De kringloopwinkel gaat een traject in waar er een team wordt samengesteld die hart heeft voor deze visie en hieraan mee wil bouwen. Het team zal meer het karakter hebben van een life group.
– Het huidige pand wordt verbouwd en gereed gemaakt voor de kledingkringloopwinkel.
– Vanaf 15 juli gaat de kringloopwinkel met vakantie. 14 juli is dus de laatste dag dat de Kringloop in zijn huidige vorm nog open is. Hierna gaat de verbouwing plaatsvinden.
– Wanneer de exacte datum is dat de kledingkringloopwinkel weer open gaat is nog niet bekend, maar dat zal waarschijnlijk in de maand september zijn. Dan wordt ook bekend wat de openingstijden zullen worden van de winkel.
– Vanaf maandag 13 juni is er 50% korting op alle spullen (met uitzondering van de kleding en kleding assesoires).

Toekomst
'Nehemia' ziet uit naar deze nieuwe stap en gelooft dat door de kledingkringloopwinkel wederom heel veel huishoudens in Nederland en daarbuiten (bv Roemenië) worden gezegend. U kunt uw kleding nog steeds blijven inleveren bij Kringloop Zwijndrecht van maandag t/m zaterdag tot 16 juli.

Vrijwilliger worden in de kledingkringloopwinkel?
Spreekt de boven genomede visie van de kledingkringloopwinkel u aan? Bent u onderdeel van Nehemia Ministries en wilt u een dag(deel) als vrijwilliger komen helpen? Meld u dan bij Jelte van Eeuwijk, stuur een mail naar jvaneeuwijk@nehemia.nl.

Lees meer over:

kleding kringloop nehemia
Deel dit bericht met je vrienden!