donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Hoopdance is hot op Impuls

17 juni 2016 (door Ton Vermeulen)

ZWIJNDRECHT -  Op het nummer van ‘Ego’ van Willy William wordt er flink geoefend en gelachen door de meiden van christelijk kindcentrum Impuls. Ze geven binnenkort een demonstratie hoopdance aan hun ouders, familie, vrienden en vriendinnen. Hiermee sluiten ze hun reeks workshops hoopdance af.

De workshops worden gegeven door gecertificeerd hoepeldocente Juliette Barzilaij. Hoopdance is dansen met de hoepel en is helemaal hot. Het is stevig swingen op muziek met zo vaak mogelijk een draaiende hoepel om je heupen. Ook worden er fitnessoefeningen gedaan met de hoepel. Hoopdancers gebruiken al hun spieren en bouwen zo op een vrolijke manier aan hun conditie, balans en oog-handcoördinatie. Hoopdance vergt discipline, doorzettingsvermogen en concentratie, maar de meiden van Impuls vinden het vooral erg leuk om te doen. In de zomermaanden staan er weer veel andere bijzondere activiteiten op het programma van christelijk kindcentrum Impuls. Dit programma is in overleg met de kinderen samengesteld en heeft als uitgangspunt van iedere vakantiedag een feestje te maken.

Christelijk kindcentrum Impuls
Christelijk kindcentrum Impuls in de wijk Walburg biedt een peuterspeelgroep, basisonderwijs en buitenschoolse opvang. Impuls is een van de 19 kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs in Alblasserdam, Heerjansdam, Hendrik-Ido- Ambacht, Zwijndrecht en Ridderkerk. Hier krijgen kinderen in iedere fase van hun leven en op hun eigen niveau de juiste bagage voor een kansrijke toekomst. Zo’n 390 gedreven medewerkers begeleiden dagelijks ruim 3.300 kinderen op stimulerende wijze bij het opgroeien. Zij doen dit als één team van één organisatie vanuit één visie en één pedagogische en educatieve aanpak.

Talenten ontplooien
PIT kinderopvang & onderwijs biedt ieder kind wat het nodig heeft om de eigen talenten te ontdekken en te ontplooien met doorlopende ontwikkelingslijnen en boeiende dagprogramma’s waarin de leukste kinderopvang, inspirerend christelijk onderwijs, een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten en ondersteuning naadloos op elkaar aansluiten.

Zie ook:

Lees meer over:

kinderopvang hoopdance hoepel
Deel dit bericht met je vrienden!