donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Mojo man op het Noordparkfestival

16 juni 2016

ZWIJNDRECHT - Ingezonden bericht over het Noordparkfestival van Henny van Nugteren:

"In april van dit jaar werd ik gevraagd om aan de organisatie van het Noordparkfestival deel te nemen.

Lang hoefde ik daar niet over na te denken en het werd een oprechte 'ja.' Inmiddels zit ik in het bestuur en mag ik volop meedenken. Leuk om te doen, vooral omdat het een festival is wat nog volop in ontwikkeling is.

Vanwege mijn verleden bij de lokale omroep en als grote muziekliefhebber werd ik gevraagd om o.a. mee te denken over de programmering van de muziek voor zover deze in april nog niet was ingevuld.

Een goede headliner moest er nog komen.

En dan gaan de radartjes werken.

Wat is betaalbaar én goed? Voor veel leeftijdsgroepen interessant? Dansbaar, en weet het publiek mee te nemen en enthousiast te krijgen?

In gedachte lopend door mijn netwerk kwam ik bij Mojo Man terecht, een 9 man sterk collectief inclusief een 5 man sterke blazerssectie aangevoerd door de charismatische en enthousiaste frontman Marcel Duprix. De datum kwam hen uit en ik mag dan ook met trots zeggen dat wij deze band op 25 juni hebben mogen contracteren voor de achtste editie van het Noordparkfestival!

Ik sprak Reinier, (tenorsax, management, boekingen, contacten e.d)  over het optreden.

Jullie gaan wel erg snel met Mojo man, net 2 jaar bezig en als ik zie waar jullie allemaal gespeeld hebben... wauw. Is het de mix van Soul, funk, Rhythm & Blues die heel veel mensen aanspreekt?

Het is  inderdaad een combinatie van zowel muziekstijlen alswel de bezetting van de band. De grootte van de band en zeker de blazerssectie zijn zeker in de mix die wij maken vrij uniek. Daarnaast zijn het uiteraard de eigen nummers en de energie en enthousiasme waarmee gemusiceerd wordt wat veel mensen aanspreekt.

Opvallend trouwens dat de bandleden uit alle leeftijdscategorieën komen. Tja….opvallend zeker maar ook heel inspirerend. Tussen de oudste en de jongste zit zo’n 40 jaar verschil. Maar wat het leuke hieraan is dat dat in de muziek helemaal niet uitmaakt. Muziek verbroedert. Daarnaast maakt dat ook mooie muzikale combinaties mogelijk.

Dit jaar staan jullie erg veel op festivals: Parkpop, Peer, Koningsnacht, Rhythm & Bluesnight Gronigen, Ribs en Blues etc. etc. Zien jullie jezelf als een echte festival band? Jazeker… Mojo Man is een festival band pur sang. Mojo Man is natuurlijk ook een grote band dus we hebben wel wat ruimte nodig haha... Maar we spelen ook in de wat kleinere gelegenheden zoals clubs e.d. hoor. We willen uiteraard wel blijven spelen en niet na het festival seizoen al een paar maanden met pensioen.

Voor mensen die geen idee hebben wat ze kunnen verwachten, noem een reden om te komen 25 juni. Wat ze kunnen verwachtten is een spectaculair optreden vol vuur en passie. We noemen het zelf BALLS & HORNS. Kort gezegd wellicht maar wel zoals het is.

Ik ben blij dat we jullie hebben kunnen boeken, volgend jaar zijn jullie voor ons onbetaalbaar heb ik zo het vermoeden. Ik hoop dan ook echt dat het Noordpark op 25 juni helemaal vol staat. De locatie is prachtig naast het drie rivierenpunt tussen de bomen. We hopen op mooi weer en anders ben ik ervan overtuigd dat jullie voor een warme stampende set kunnen zorgen,

Zaterdag 25 juni Noordparkfestival van 12.00 - 19.00 uur: Mojo man speelt rond 17.15 uur." Tot zover het ingezonden stuk.

Foto : Danny van der Weck
Tekst : Henny van Nugteren

Deel dit bericht met je vrienden!