donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Alzheimer Cafe tijdens de vakantieperiode open

15 juni 2016 (door Ton Vermeulen)

Het Alzheimer Café in Swinhove is in juli en augustus gewoon open. Op woensdag 6 juli en woensdag 3 augustus staat vanaf 19.00 uur de koffie klaar. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De entree is gratis, wel wordt een bijdrage voor de consumpties gevraagd.

Deze avonden is er geen speciale gast. Aan de hand van een  filmfragment of wat verder ter tafel komt, wordt met elkaar in gesprek gegaan. Want: erover praten helpt. In de vakantie periode zal de Casemanager van de Swinhove Groep aanwezig zijn, evenals, afwisselend, medewerkers van de Zichtbare Schakel, De Blije Borgh, MEE, SWOZ en Yulius. Zijn staan klaar om uw vragen te beantwoorden en met u mee te denken. Ook is er een informatiestand waar u folders en boeken over alle vormen van dementie kunt inzien, lenen en eventueel aanschaffen.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor partners en familie samen met de Alzheimer patiënt, maar ook voor vrienden, mantelzorgers, hulpverleners en al diegenen die op enigerlei wijze te maken hebben met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie.

Inwoners van Hendrik Ido Ambacht kunnen nu gebruik maken van de Blije Borgh bus. De kosten zijn 5 euro per retour. Belt u John Thibaut, T 06 31 64 02 58 of mail naar: thibaut@caiway.nl. Als er plaats is dan kunnen inwoners van Zwijndrecht ook van deze dienst gebruik maken.

De Salon van Swinhove is te vinden aan de Plantage weg 3. Het Alzheimer café wordt georganiseerd in samenwerking met Alzheimer Nederland afdeling Dordrecht e/o, De Swinhove Groep, De Zichtbare Schakel, MEE, SWOZ, Yulius, en De Blije Borgh.

N.B. Het Alzheimer Café is op zoek naar een tweede gespreksleider, die zoveel mogelijk avonden aanwezig kan zijn. Samen met de collega gesprekleider bevraagt u de gast over een onderwerp. .Een regelmatige training wordt aangeboden door Alzheimer Nederland. Mocht u geïnteresseerd zijn, informatie per mail: alzheimercafezwijndrecht@gmail.com of bel: 06 54 665 264

Lees meer over:

swinhove alzheimer cafe
Deel dit bericht met je vrienden!