donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Opknappen Burgemeester de Bruïnelaan en Lindelaan-Oost

15 juni 2016 (door Ton Vermeulen)

ZWIJNDRECHT - Rijdt u regelmatig over de Burgemeester de Bruïnelaan of de Lindelaan-Oost? Let dan goed op. Maandag 13 juni 2016 is Timmer-Verzijl B.V. gestart met het vervangen van de riolering en het opnieuw inrichten van de straten. De wegen worden gefaseerd opengebroken en er komt een omleidingsroute voor het verkeer.

Wat gaat er gebeuren?
De riolering ligt er al tientallen jaren en is versleten en lek. Daarnaast valt er steeds meer regen, dat moet worden afgevoerd. De risico’s, waaronder het instorten van het riool en gaten in het wegdek, worden steeds groter. Het vervangen van de riolering is dus hard nodig en kan niet langer op zich laten wachten. Naast het vervangen van het riool komt er drainage in de openbare ruimte.

Nieuwe inrichting
De inrichting bovengronds wordt ook meteen vernieuwd. Er is een ontwerp gemaakt voor de indeling van de straten, de bomen, het groen, parkeerplaatsen en de verlichting. Dit ontwerp is vorig jaar tot stand gekomen in samenwerking met de klankbordgroep, bestaande uit inwoners en ondernemers.

Winkels blijven bereikbaar
De werkzaamheden brengen de nodige overlast met zich mee zoals omrijden, tijdelijk minder parkeerplekken en bouwverkeer in de straat. Wij vragen inwoners hier alert op te zijn. Tijdens de werkzaamheden blijven de winkeliers uiteraard bereikbaar.

Afsluiting Raadshuisplein
Vanaf 15 juni 2016 worden er ook tijdelijk werkzaamheden op het Raadhuisplein uitgevoerd. Hiervoor wordt vanaf maandag 20 juni één rijbaan afgesloten. Vanaf 27 juni 2015 starten de werkzaamheden in de Burgemeester de Bruïnelaan zelf aan de zijde van de Rotterdamseweg. Het rioleringswerk wordt voor de Kerst van 2016 afgerond.

Voor meer informatie over het project kunt u terecht op www.zwijndrecht.nl > Goed op weg > Burgemeester de Bruïnelaan en Lindelaan-Oost. Voor actuele info kunt u ook kijken op www.timmer-verzijl.nl > Projecten.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!