zondag 23 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

Slootjesdag bij 't Weetpunt

14 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT -  Dit jaar was Slootjesdag op zaterdag 11 juni bij 't Weetpunt aan het Develpad de afsluitende activiteit voor de IVN Scharrelkids.

Daar bij de waterkant, daar is zeker wat te beleven. Met schepnetjes, emmers en teiltjes gingen de kinderen aan de slag. Veel jeugdigen en hun ouders ontdekten: Kikkers, kikkervisjes, geelgerande watertorren, libelle larve, allerlei andere torren, visjes, bloedzuigers, enzovoort.....

Ze jeugdige onderzoekers aan de waterkant wisten van geen ophouden. Deskundige IVN natuurgidsen stonden klaar om alles over het waterleven te vertellen.

Dit seizoen en deze activiteit werd hiermee bij 't Weetpunt afgesloten met wat napraten, wat lekkers en lekkere limonade. De natuurgidsen staan vanaf 10 September weer klaar voor alle natuurjeugd. Gidsen en organisatie wenst u allemaal een goede vakantie en tot ziens allemaal.

Lees meer over:

ivn slootjesdag
Deel dit bericht met je vrienden!