donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Schilderen langs de Oude Maas tijdens het Noordparkfestival

13 juni 2016

ZWIJNDRECHT -  Kom zaterdag 25 juni schilderen langs de Oude Maas tijdens het gratis toegankelijke Zwijndrechtse Noordparkfestival. Dit jaar wil de festivalorganisatie (amateur-)schilders uitnodigen die zaterdag een eigen impressie van het festival, één van de beelden uit het beeldenpark of hun gezicht op Dordrecht te komen schilderen. Voor de deelnemers is er een schildersezel met stoel beschikbaar. Voor materialen zullen de schilders zelf moeten zorgen.

Na afloop van het Noordparkfestival zullen de kunstwerken getoond worden in de etalages van (leegstaande) winkels in Winkelcentrum Walburg. Dat is een extra reden om mee te doen! Doe dus mee en geef je op via noordparkfestival@gmail.com. Voor meer informatie kun je bellen met Jan van Gortel, 06-23198261.

Met muziek op verschillende podia, de cultuurmarkt en de schilders wordt het een echt familiefestival in het park aan de oevers van de Oude Maas.

Het muziekfestival wordt gecombineerd met de Cultuurmarkt, die ooit begon op het Raadhuisplein en alweer enkele jaren geleden naar het Noordpark is verhuisd. Het wordt weer een levendige cultuurmarkt. Je vindt er kunstenaars, ontwerpers, culturele organisaties en verenigingen. En je ziet er een uitgebreide variatie van handgemaakte sieraden en woondecoraties, een demonstratie houtsculpturen maken van de bekende Zwijndrechtse houtkunstenaar Peter van Beveren, glaskunst, hennatatoeages tot decoraties van wol, vilt en zelfs van oude lp’s en cassettebandjes, om maar wat te noemen.

De muziekprogrammering van het Noordparkfestival is helemaal rond. Van 12 tot 6 uur wisselen de bands en de zangers en zangeressen elkaar af op de drie muziekpodia. Ook dans is er te zien: het Zwijndrechtse “Steph’s Dance” geeft een fraaie demo van de leerlingen van de dans- en balletschool van Stéphanie Willemsen, die is afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie.

Voor de kinderen is van alles te beleven in het Kinderdorp met bijvoorbeeld poppentheater, ballonartiest Rolando en teken- en schilderworkshops.

Eten en drinken is er volop met keukens uit verschillende windstreken en de bekende ijscoman staat er weer met zijn bus.

Lees meer over:

noordparkfestival windstreken
Deel dit bericht met je vrienden!