Handbalteams sv Conventus blijven met lege handen in slotweekend competitie

06 juni 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalteams van sv Conventus hebben het seizoen niet af weten te sluiten met overwinningen. Op het warmte Sportcomplex Develstein werd er vol inzet gestreden, maar kwamen beide selectieteams tekort.

Het eerste damesteam sloot het seizoen af met een wedstrijd tegen DWS, dat één plaats onder Conventus in het kampioenschap stond. Het team kampte echter met een groot aantal blessures, waardoor de selectie erg krap werd. Met de basisopstelling kwam het team toch goed uit de startblokken en leek het een spannende wedstrijd te worden: tot 7 – 7 ging de strijd volledig gelijk op, maar vlak voor rust nam DWS toch een 7 – 9 voorsprong. Met deze stand leek nog alles mogelijk, maar vanaf het beginsignaal voor de tweede helft brak de krappe selectie in combinatie met het warme weer het team toch steeds verder op. Binnen korte tijd nam DWS een ruime voorsprong, waarna Conventus achter de feiten aan bleef lopen. Aan het eind van de wedstrijd stond er dan ook een 15 – 25 nederlaag op het scorebord. Na afloop van de wedstrijd werd afscheidnemend coach José Narvaez in het zonnetje gezet en bedankt voor zijn bijdrage aan Conventus’ damestak gedurende de afgelopen seizoenen.

Conventus  Heren 1 sloot het seizoen af de moeilijkst mogelijke tegenstander: de al gekroonde kampioen Snelwiek. De vaste bezetting van het team werd echter uitgebreid door veteranen Mattijs van Gelder en Bob Speets. Het duurde enige tijd voordat de nieuwe samenstelling op elkaar ingespeeld was, wat Snelwiek de kans gaf om een 2 – 7 voorsprong te nemen, maar vervolgens begon het Zwijndrechtse spel beter te lopen en kwam het team terug tot 5 – 8. Conventus zou vervolgens tot een 11 – 15 ruststand het gat ongeveer gelijk weten te houden. Ook in de tweede helft slaagde Conventus er verrassend in het de kampioen lastig te maken, mede doordat het team er constant voor blijf knokken en gefocust bleef spelen.  Na zestig minuten speeltijd stond er dan ook een 23 – 30 uitslag op het scorebord, iets waar Conventus zich zeker niet voor hoeft te schamen.

Bij de lagere seniorenteams was er meer succes: het tweede herenteam versloeg in een zeer spannende wedstrijd directe concurrent DWS met 23 – 19, terwijl het derde damesteam met 19 – 10 van MOK won. Het tweede damesteam eindigde de competitie wel met een nederlaag.

Foto-credit: Patrick Straver / sv Conventus