Indrukwekkende zege levert korfballers sv Conventus het kampioenschap op

23 mei 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Door Aurora op een indrukwekkende wijze te verslaan hebben de korfballers van sv Conventus afgelopen weekend het kampioenschap gepakt. Het team van afscheidnemend coach Benno Snaphaan speelde in Haarlem een zeer sterke wedstrijd, waarna met één wedstrijd nog te spelen het feest al losbarstte.

Met nog twee wedstrijden te spelen wist Conventus dat er nog één van die wedstrijden moest worden gewonnen om het kampioenschap veilig te stellen. De doelstelling was om direct de eerste kans te grijpen tijdens de uitwedstrijd tegen Aurora. De Haarlemse tegenstander was echter zeker niet de makkelijkste: concurrenten Dubbel Zes en SDO hadden al punten tegen Aurora verspeeld.

Vanaf de eerste minuut bleek al dat Conventus de sterkere partij was en liep al snel uit naar 0 – 2, waarmee het 200ste Zwijndrechtse doelpunt in de competitie een feit was. Maar Aurora gaf zichzelf nog niet gewonnen en kwam terug tot 2 – 2. Na een 3 – 3 stand kon Conventus een gaatje slaan en bouwde de voorsprong vlak voor rust uit tot 7 – 13.

Normaal gesproken heeft Conventus niet alleen als doelstelling om elke wedstrijd te winnen, maar door dit ook met een bepaald verschil te doen. Die doelstelling werd in de rust echter losgelaten: er moest worden gewonnen, al was het maar met één doelpunt verschil. Dat was de enige manier om het kampioenschap direct al veilig te stellen.

De optie dat er met een klein verschil zou worden kon al vroeg in de tweede helft worden vergeten. Conventus bleef de aanvallen goed uitvoeren en met vooral een sterke rebound van Ilona Schreuders (als vervangster van Priscilla Zijlmans) konden de heren volop scoren. Terwijl de Zwijndrechtse korfballers Aurora nauwelijks kans gaven om te scoren, bleef Conventus wel scoren en breidde na rust de voorsprong uit van 7 – 13 naar 8 - 18. Vanaf dit moment wist het team dat de overwinning binnen was, waarna het gat nog wel werd vergroot tot een overtuigende 10 – 24 overwinning. Van de 24 gescoorde punten kwamen er maar liefst 20 van de in geel/zwart spelende heren, welke de perfecte rebound van de dames optimaal benutten. Met het winnen van het kampioenschap promoveert Conventus van de derde naar de tweede klasse.

Na afloop werd er ontstond direct een feest op het Haarlemse veld, waarbij de champagne rijkelijk vloeide. Terug in huis werd het kampioenschap alvast klein gevierd. Het grote kampioensfeest volgt pas volgende week, wanneer het seizoen om 14:30 uur op eigen veld wordt afgesloten met een wedstrijd tegen Crescendo.

Scores sv Conventus: Jorrit de Bruijn 6x, Thomas Streefkerk 5x, Jeroen van de Pol 5x, Danny van Antwerpen 4x, Daniëlle Winters 2x, Kirsten Winters 1x, Samantha Boorsma 1x

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus