donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Groote Lindt op drempel derde klasse na verlies bij FC Binnenmaas

25 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Het tweede klasserschap van Groote Lindt hangt aan een zijden draadje. Groote Lindt verloor afgelopen zaterdag uit bij FC Binnenmaas met 2-1 en zag haar mooie reeks eindigen. Een wonder is noodzakelijk om in de tweede klasse te blijven. De twee ploegen boven Groote Lindt pakte namelijk wel punten waardoor het gat 7 punten is met nog 3 wedstrijden te gaan.

Er viel weinig af te dingen op de overwinning van FC Binnenmaas. De ploeg kreeg de beste en meeste kansen en Groote Lindt creëerde veel te weinig. Vaak was het speelveld dusdanig groot dat ook alle afvallende ballen vrijwel voor de thuisploeg waren. Na al een aantal keren door het oog van de naald te zijn gekropen was het vlak voor rust uit een corner raak. De protesten van Groote Lindt dat de bal uit de handen van doelman Raymond Klootwijk was gekopt waren tevergeefs. Een terechte voorsprong die echter door een fantastische goal van circa 40 meter afstand teniet werd gedaan door Michael Slingerland. Met de gelijke stand van 1-1 brak de rust aan.

Groote Lindt kwam redelijk uit de kleedkamers en leek druk te ontwikkelen op het doel van FC Binnenmaas. Helaas was dit van korte duur. Teveel spelers bij Groote Lindt brachten te weinig en dat was bijzonder jammer want het hielp daarmee FC Binnenmaas weer in het zadel. Illustratief voor deze wedstrijd was dan ook de 2-1 waarbij de bal weggewerkt kon worden maar via een eigen speler voor de voeten belandde van de aanvaller van Binnenmaas die gedecideerd de 2-1 scoorde. Groote Lindt moest opnieuw op zoek naar de gelijkmaker maar deze zat er helaas niet meer in.

Aangezien Kethel Spaland de nummer 2 BVCB met maar liefst 3-0 versloeg en ook Soccer Boys een punt pakte bij Strijen is de achterstand opgelopen tot 7 punten. Er zijn in theorie nog 4 ploegen te achterhalen door Groote Lindt en 2 daarvan komen de twee weken op bezoek op Bakestein.

Kan de formatie zich nog een keer opladen? Aanstaande zaterdag kan bij winst op Spirit het gat worden terug gebracht naar 5 punten. Geen eenvoudige opgave want in de heenwedstrijd nog met 5-1 werd verloren van de geel witte formatie.

Foto: Invaller Tom Koetsenruijter in duel.
Fotografe: Wilma van Strien

Lees meer over:

voetbal groote lindt
Deel dit bericht met je vrienden!