vrijdag 22 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Kinderen van Yes Kinderopvang krijgen muziekles tijdens de BSO

22 april 2016

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Op de BSO van Yes Kinderopvang in het Baxhuis aan de Hoge Kade 58 in Hendrik-Ido-Ambacht is het altijd feest. Niet alleen voor kinderen waarvan de ouders niet thuis zijn, maar voor alle kinderen! Zo krijgen de kinderen nu muziekles tijdens de BSO.

De muzieklessen worden gegeven door de Ambachtse Muziekschool en de kinderen zijn na de eerste les al super enthousiast. Tijdens deze eerste les stond het aangeven van ritme centraal. Dit gebeurde op een drumstel, trommel of een pan. Met deze instrumenten begeleidden de kinderen de muziekdocent die het liedje ‘Mieke heeft een lammetje’ floot. En wat een talenten. Dekinderen konden stuk voor stuk goed mee doen op hun instrument.

In totaal krijgen de kinderen maar liefst vijf muzieklessen waarbij ook nog gitaar, zang en piano aan bod komen. Om de kinderen allemaal aan bod te laten komen tijdens de lessen, is de groep opgesplitst in verschillende leeftijden. De muziekdocent kan op deze manier goed inspelen op de wensen van de kinderen. De BSO in het Baxhuis is nooit saai. Locatiemanager Christianne vertelt enthousiast: ‘Voor de meivakantie hebben we samen met de kinderen weer een superleuk programma bedacht. En de kinderen zijn al twee weken bezig met het thema Koningshuis.

Tijdens de vakantie spelen we onze eigen Koningsspelen en brengen we een bezoek aan een echt kasteel.

Lees meer over:

muziek kinderopvang yes
Deel dit bericht met je vrienden!