zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Zwijndrechtse Heugel voor Bert de Nooijer de scheidende secretaris van de Marine Club

18 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Dominic Schrijer reikte een Zwijndrechtse Heugel uit aan  scheidend vicevoorzitter/secretaris Bert de Nooijer van de Marine Club Rotterdam (MCR). Hij werd verrast met deze onderscheiding tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de MCR op donderdag 14 april.

Bert de Nooijer heeft de Zwijndrechtse onderscheiding opgespeld gekregen vanwege zijn verdiensten voor de regio Groot Rotterdam en niet in de laatste plaats voor zijn woonplaats Zwijndrecht. Hij spant zich daarvoor in zakelijk en sociaal-maatschappelijk verband in. De Nooijer is een welbekend persoon in het internationaal maritiem cluster, om te beginnen vanwege zijn positie als directeur en mede-eigenaar van het gerenommeerde cargadoorsbedrijf Slavenburg & Huyser en zijn (bestuurs)lidmaatschap van de Marine Club Rotterdam.

Gemeentelijke onderscheiding Zwijndrechtse Heugel
De veelzijdige gemeentelijke onderscheiding Zwijndrechtse Heugel wordt toegekend aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad Zwijndrecht op het gebied van bestuur, economie, kunst, cultuur, maatschappelijke zorg, milieu, religie of sport. De vorm van de draagspeld refereert aan de heugel die in het oude beeldmerk van Zwijndrecht was afgebeeld. Een heugel kan een haak zijn waaraan een ketel boven het haardvuur kan hangen, maar ook een gekartelde staaf waarover een tandwiel kan gaan.

Lees meer over:

burgemeester uitreiking heugel
Deel dit bericht met je vrienden!