dinsdag 20 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Heerjansdammers halen geld op voor veiligere buurt

11 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM- Heerjansdammers waken over hun buurt. Ze zamelden geld in voor twee waarschuwingsborden.Heerjansdammers waken over hun buurt. Ze zamelden geld in voor twee waarschuwingsborden.

Inwoners van de Fruitbuurt in Heerjansdam slaan de handen ineen om het inbrekers lastig te maken. Zo is geld opgehaald voor waarschuwingsborden en wordt informatie uitgewisseld via chatprogramma WhatsApp.

Een groep Heerjansdammers besloot in actie te komen na een aantal inbraken in het paasweekend. De initiatiefnemers zochten contact met hun buurtbewoners om de bestaande preventiegroep op WhatsApp nieuw leven in te blazen.

''De WhatsApp-groep was er wel, maar er zaten misschien twintig mensen in'', vertelt betrokken Heerjansdammer Dorine Cambeen. Inmiddels telt de chatgroep voor waakzame buurtbewoners zo'n honderd leden, die elkaar kunnen wijzen op verdachte situaties.

Borden
Zij hebben bovendien de portefeuille getrokken om twee waarschuwingsborden te kopen. ''Iedereen heeft drie euro gegeven. Bij elkaar hebben we iets van 180 euro opgehaald'', zegt Cambeen. Op de borden wordt gewezen op het bestaan van de preventiegroep.

De actie maakt de buurt niet alleen veiliger, maar ook gezelliger. ''Je kweekt meer saamhorigheid'', vertelt Cambeen. ''We hebben het met elkaar opgezet. Met de hele Fruitbuurt'', zegt ze met enige trots.

Wijkagent
De groep heeft inmiddels ook de aandacht getrokken van de politie. De beheerder van de digitale preventiegroep, Eelco Jansen, zou inmiddels contact hebben gezocht met de wijkagent, die binnenkort komt praten over het buurtpreventieproject.

Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

heerjansdam fruitbuurt preventei
Deel dit bericht met je vrienden!