vrijdag 22 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Atos radio programma Sport op zondag viert vijftigste uitzending

4 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - HENDRIK IDO AMBACHT - Het ATOS Radio programma “Sport op Zondag” viert zondag 10 april zijn 50e uitzending. Al een jaar lang komen zondagsmiddags van drie tot vijf naast voetbal ook allerlei andere sporten en regionale sportbeoefenaars aan bod.

Een jaar geleden begonnen de presentatoren Paul Budde en Bram Keuning met het goed beluisterde sportprogramma. Er bestond al een ATOS-Sport, op zaterdag. Dat programma, vrijwel geheel gevuld met voetbal, heeft misschien wel de meeste luisteraars van alle programma’s van ATOS Radio. En juist daarom ontstond de behoefte aan een programma dat ook aan andere sporten aandacht besteedt. Dat werd “Sport op Zondag”, elke zondagmiddag van drie tot vijf uur.

In het eerste uur is voetbal nog wel een onderwerp, want het Ambachtse IFC speelt op zondag, maar in het tweede uur kan het van alles zijn: van paardensport tot waterpolo en van skiën tot tennis, om maar wat te noemen. In onze regio zijn van alle sporten wel beoefenaars te vinden.

En om die laatsten gaat het vaak. Want “Sport op Zondag” probeert elke week interessante gasten naar de studio te halen voor een goed gesprek over hun sport en alles wat daaromheen komt kijken. Zeker in de voetballoze periode ’s zomers is daarvoor alle ruimte. Voor de komende maanden staan er al twaalf leuke interviews op de agenda. Die kunnen ook gaan over een club en de organisatie erachter, de vrijwilligers en de leden en zo.

De presentatoren hebben natuurlijk een sportieve achtergrond. Paul Budde is al jaren de vaste ATOS-verslaggever bij Groote Lindt en Bram Keuning loopt nu, na zijn CIOS- en zijn journalistieke opleiding stage bij de sportredactie van RTV Rijnmond.

Allan de Jong is de vaste technicus van “Sport op Zondag” en zoekt met zijn brede ervaring de muziek uit. Daarom is het, ook als je niet zo van sport houdt, toch lekker luisteren op de zondagmiddag. Een goed ingespeeld team, dat nog heel lang wil doorgaan.

ATOS Radio is de lokale omroep voor Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Frequentie: 106.1 FM en 106.8 FM en op de kabel in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht op 105.9 FM, in Heerjansdam op 107.9 FM. Op www.atosrtv.nl (ook “uitzending gemist”). En achter de ATOS-Kabelkrant op Ziggo kanaal 36.

Lees meer over:

radio atos
Deel dit bericht met je vrienden!