zondag 5 december 2021

Alles over Zwijndrecht

Scouting Panoord dit jaar door twee teams vertegenwoordigd bij wedstrijden in Papendrecht

4 april 2016

ZWIJNDRECHT / PAPENDRECHT - Scouting Panoord wordt dit jaar door twee teams vertegenwoordigd bij de aankomende regionale scouting wedstrijden in Papendrecht. Dit jaar vinden de regionale scoutingwedstrijden van de regio “Rond de Biesbosch” plaats bij de scoutingvereniging van Brederode in Papendrecht. Vrijdag 8 en zaterdag 9 april komen 14 teams samen om te strijden voor de eerste twee plaatsen die recht geven op deelname aan de landelijke scouting wedstrijden in Baarn.

Iedere scoutingvereniging uit de regio mag maximaal twee teams afvaardigen. De teams bestaan uit kinderen in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar. Zoals ieder jaar wordt er landelijk een thema vastgesteld.

Het thema voor de wedstrijden dit jaar is de zoektocht naar de toekomstboom. De scouts moeten deze boom beschermen tegen de mensen die hem willen omkappen. Bij hun zoektocht komen ze de nodige obstakels tegen. Overigens zijn de wedstrijden al min of meer bezig, omdat in de aanloop de deelnemende teams al verschillende activiteiten oppakken, zoals bijvoorbeeld aan de hand van opdrachten de coördinaten te bepalen van de route die ze op de zaterdag gaan lopen.

Scouting Panoord stuurt dit jaar twee teams naar de regionale scouting wedstrijden toe. 51 jeugdleden hebben onderverdeeld in verschillende teams eerst deelgenomen aan een interne competitie. Daaruit zijn uiteindelijk de twee teams van ieder 6 personen geselecteerd die Scouting Panoord zullen vertegenwoordigen bij de regionale wedstrijden. Scouting Panoord wenst beide teamsveel succes en plezier aankomend weekend.

De landelijks Scoutingwedstrijden zullen dit jaar tijdens het Pinksterweekeinde op 13 t/m 15 mei plaatsvinden in Baarn, waar uiteindelijk ruim 650 scouts om de nationale titel zullen strijden.

Lees meer over:

scouting wedstrijden regionaal
Deel dit bericht met je vrienden!