dinsdag 20 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Officiele opening woonzorgcentrum Midden Inn

21 maart 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - De laatste details zijn afgewerkt en de sleutels zijn overhandigd: de bouw van het woonzorgcentrum Midden-Inn in het centrum van Heerjansdam is afgerond. Hoog tijd voor de officiële opening: op vrijdag 1 april en zaterdag 2 april is iedereen van harte welkom om langs te komen en de opening te vieren!

Het woonzorgcentrum in de kern van Heerjansdam werd begin dit jaar opgeleverd en de eerste bewoners hebben hun intrek genomen in het gebouw. Ook de vele activiteiten, die in het gebouw georganiseerd worden, zijn inmiddels van start gegaan en in de brasserie wordt geluncht, koffie gedronken en geborreld. Voorzitter Gerben Stolk van Woningbouwvereniging Heerjansdam: ‘Het is gelijk heel levendig. Precies wat we destijds voor ogen hadden. Een toekomstproof woongebouw, dat voldoet aan de manier waarop de overheid tegenwoordig omgaat met de zorgvraag. Een mooie woon- en ontmoetingsplek, middenin het dorp. Niet alleen voor bewoners , maar voor alle Heerjansdammers.’ Het woonzorgcentrum bestaat uit 36 appartementen, waarvan er inmiddels 31 verhuurd zijn en 3 in optie.

Openingsweekend
In het eerste weekend van april wordt het Midden-Inn officieel geopend door de Woningbouwverenging Heerjansdam, Aafje, de Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht en de Stichting Welzijn Senioren Heerjansdam. Op vrijdag 1 april staat de deur open vanaf 12.00 uur en om 15.00 uur vindt de officiële opening plaats. Deze wordt verricht door de erevoorzitter van de Woningbouwvereniging Heerjansdam, Ab Bruggink. Dat doet hij samen met de bedenkster van de naam van het gebouw, Marianne van der Burgh-Baardse. Wie op vrijdag geen tijd heeft om langs te komen, is van harte welkom op zaterdag 2 april van 12.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen op beide dagen het gebouw bekijken en kennis maken met alle activiteiten die het Midden-Inn straks te bieden heeft, zoals biljarten, koersbal, tekenen, schilderen, computerles, kaarten maken en nog veel meer. Er zijn allerlei demonstraties, er wordt piano gespeeld en gezongen door een koor en uiteraard staat er een kopje koffie met wat lekkers klaar.

Fotograaf: Matthijs Borghgraef.

Deel dit bericht met je vrienden!