donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

De Rank in actie voor jong en oud met NLdoet

11 maart 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Kindcentrum De Rank van PIT kinderopvang & onderwijs heeft dit jaar voor het eerst meegedaan aan NLdoet. De kinderen van de groepen 7 en 8 hebben samen met hun leerkrachten de handen uit de mouwen gestoken en met hun vrijwilligerswerk jong en oud blij gemaakt.

Na een introductie over vrijwilligerswerk, NLdoet en de verschillende activiteiten gaf wethouder Jolanda de Witte om 9.00 uur het startschot voor allerlei leuke, maar vooral ook nuttige activiteiten. Van de 48 kinderen gingen er tien in het dorp afval prikken bij de vijver, in de speeltuin en rond de kerk en de winkels in de Kromme Nering. Een groepje van vijf hielp bij de Spar met het vegen van de straat, het opruimen en platmaken van dozen, het zemen van de buitenramen en koeldeuren en het dweilen van de vloer.

Na 45 minuten wisselden ze van taak met een groepje medevrijwilligers die hadden geholpen bij de kleuters. Zo’n 22 kinderen gingen aan de slag in Woonzorgcentrum Middenin waar zij hielpen in de bediening, spelletjes speelden met de bewoners en koekjes bakten en rondbrachten. De pedagogisch medewerkers van de peuterspeelzaal kregen assistentie van zes kinderen die speelden met de peuters, voorlazen, fruit sneden en zowel binnen als buiten schoonmaakten.

NLdoet
Kindcentrum De Rank is een van de duizenden organisaties in Nederland die dit jaar op 11 en 12 maart meedoen aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Deze wordt georganiseerd door het Oranje Fonds om de aandacht te vestigen op het belang van het werk dat vrijwilligers doen voor de samenleving. Ook laat NLdoet zien hoe leuk dit werk kan zijn door iedereen te stimuleren om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen tien jaar zijn er tijdens NLdoet ruim 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Lees meer over:

vrijwilligers nldoet de rank
Deel dit bericht met je vrienden!