woensdag 3 maart 2021

Alles over Zwijndrecht

Publieksprijs Read2Me voor Kitty van den Bos uit Zwijndrecht

10 maart 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Woensdag vond in de Blauwe Kamer in de Stadsbibliotheek van Dordrecht de kwartfinale van Read2Me plaats, dé landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers. Acht brugklassers uit de regio gingen de strijd met elkaar aan. En na een spannende middag koos de vakjury Marloes van Gameren van het Farel College in Ridderkerk als winnaar. Zij mag door naar de provinciale ronde en maakt daarmee nog steeds kans op de titel van Beste Voorlezer van Nederland.

Er was gistermiddag ook een publiekswinnaar: Kitty van den Bos, van het Develsteincollege in Zwijndrecht.

Marloes las voor uit het boek Kater van Margje Woodrow. De vakjury vond dat ze haar verhaal duidelijk inleidde en een goed fragment gekozen had, zowel spannend als grappig. Haar manier van voorlezen maakte nieuwsgierig naar de rest van het boek, het open einde smaakte naar meer! En ook Kitty deed het goed. Zij las voor uit Blut van Hans Mijnders. Ze maakte goed contact met het publiek en was helemaal op haar gemak. Daarmee overtuigde ze haar toehoorders en won ze de publieksprijs.

Scholen uit de regio
De schoolkampioenen van het Insula College en Wartburg College in Dordrecht, het Develsteincollege in Zwijndrecht, het Farel College in Ridderkerk, CSG Calvijn Groene Hart uit Barendrecht en Heerenlanden College uit Leerdam deden gisteren mee. Zij namen allemaal familie, vrienden, klasgenoten en docenten als supporters mee.

De vakjury
De vakjury bestond uit:
Eva Baetsen, bibliotheekconsulent de Bibliotheek AanZet
Jente-Floor Olthof, leerling Walburg College
Elten Kiene, mede-oprichter Woorden Worden Zinnen

Read2Me
Read2Me! is een voorleeswedstrijd waarin brugklasleerlingen strijden om de beste voorlezer van Nederland te worden. De Bibliotheek AanZet en andere deelnemende bibliotheken in deze provincie willen hiermee laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

Deel dit bericht met je vrienden!