Handbaldames sv Conventus maken valse start meer dan goed

07 maart 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Na tien minuten wedstrijd zag het er niet best uit voor Conventus’ eerste damesteam met een 0 – 5 achterstand, maar het team wist deze valse start volledig om te draaien en toch voor eigen publiek te winnen. Hiermee blijft het team in de race om het kampioenschap. Het eerste herenteam speelde zondag tegen de ongeslagen koploper Oliveo en bleef met lege handen.

Voor het oog van de nieuwe sponsor MJM Metropool Grilroom hoopten de handbaldames van Conventus een einde te maken aan een mindere periode in de competitie. Het team begon echter bijzonder zwak aan de wedstrijd met een matige organisatie, waardoor de achterstand in ruim tien minuten tot 0 – 5 opliep. Vanaf dat moment sloeg het spel volledig om en zag de stand er zes minuten later met 6 – 6 volledig anders uit. Het team van coach José Narvaez zou voor rust zelfs een 11 – 8 voorsprong nemen. Ook de tweede helft zou beginnen met een zwakkere fase, mede dankzij een bijzonder fysiek verdedigende tegenstander. Met nog een kwartier op de klok kwam Conventus zelfs op een nipte 16 – 17 achterstand, maar net als in de eerste helft sloeg het spel opnieuw volledig om en wist het in geel/zwart spelende team zelfs een 23 – 19 voorsprong op te bouwen. Twee tegendoelpunten in de slotminuut kon het Zwijndrechtse publiek niets meer deren: er stond uiteindelijk een 23 – 21 overwinning op het scorebord.

Het eerste herenteam kreeg zondag Oliveo op bezoek, dat nog geen enkel puntverlies had geleden en in Zwijndrecht het kampioenschap voortijdig kon beslissen. In de openingsminuten was het echter Conventus dat eigenwijs het voortouw nam met een 1 – 0 en 2 – 1 voorsprong, maar vervolgens kon het team weinig meer tegen de sterkere tegenstander inbrengen. Na een teleurstellende 4 – 17 ruststand volgde een aanzienlijk betere tweede helft, waarin vooral Conventus keeper Jordy Vreugdenhil uitblonk, maar het kon niet voorkomen dat het team met 15 – 31 verloor.

Het tweede herenteam won zondag eveneens met twee punten verschil van Saturnus, wat gebeurde met een 22 – 20 uitslag, terwijl het tweede damesteam van Oliveo verloor.

Foto-credit: Gert Jan Doodkorte / sv Conventus