Monday 20 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Meedenken over de toekomst van 't Waaltje op twee 'Waal'-avonden

22 februari 2016 (door Hennie van der Zouw)

HEERJANSDAM / HENDRIK-IDO-AMBACHT-  Twee Waal-avonden over toekomst 'Waal' om de kwaliteiten te kunnen beschermen en te benutten. Op donderdag 10 en donderdag 17 maart organiseert de Landschapstafel IJsselmonde 'Waal'-avonden. Omwonenden, ondernemers, organisaties en andere liefhebbers van het gebied, kunnen dan meedenken over de toekomst van de Waal.

De Waal (bij Heerjansdammers bekend als 't Waaltje) is het gezicht van het hart van IJsselmonde. Ondanks de vele veranderingen in IJsselmonde, is de typische eigen Waalsfeer al die tijd bewaard gebleven. Over de volle lengte liggen kansen om de Waal met haar verhalen beter zichtbaar en beleefbaar te maken.

Denk mee
De landschapstafel IJsselmonde heeft het initiatief genomen om na te denken over de toekomst van de Waal en wil dat graag met betrokken mensen doen. De landschapstafel is een samenwerking van gemeenten op het eiland IJsselmonde en spant zich onder meer in voor de mooie plekken die het eiland herbergt.

Twee avonden
Donderdag 10 maart, van 19.00 tot 20.30 uur, is de bijeenkomst bij de Zeeverkennersgroep Brandaen, Noldijk 73A in Barendrecht. Deze avond gaat over het gedeelte van de Waal ter hoogte van Heerjansdam en Barendrecht. Donderdag 17 maart 2016, van 19.00 tot 20.30 uur, is de bijeenkomst in de Theetuin, Pruimendijk 16 in Rijsoord. Tijdens deze avond ligt de nadruk op het Ridderkerkse gedeelte van de Waal.

Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar t.endlich@bar-organisatie.nl. Geef daarbij gelijk aan met hoeveel personen u komt. Meer informatie staat op www.groenijsselmonde.nl/verhaalwaal.

Deel dit bericht met je vrienden!