Monday 20 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Officiele opening nieuwbouw woningen aan de Koninginneweg

18 februari 2016

ZWIJNDRECHT - Twaalf en half jaar na start van de ontwikkeling van de nieuwbouw plannen Koninginneweg werd vandaag om negen uur in de ochtend de officiële oplevering gedaan door Woonkracht10. De 17 huurwoningen in vrije sector en sociale huur vervangen het in eerste instantie geplande plan de Royaen met 20 woningen.

Toch is er aan de kwaliteit en uitstraling van de woningen geen concessie gedaan. De officiële handeling van de sleutel overdracht en het ondertekenen van het huurcontract werd gedaan in de woning zelf. De hoekwoning aan de Koninginneweg en Doornstraat vormde de plaats van handeling.

Dyon Aldenhoven sprak de bewoners namens Woonkracht10 toe en overhandigde buiten symbolisch de sleutel. Het was en immense sleutel als symbool voor de werkelijke sleutel en passend is voor de start van de oplevering. Dyon verwelkomde alle aanwezigen van de bouwer tot en met de leden van de combikoepel.  Gezien de opkomst was het duidelijk dat deze ruime woning zich wel leende voor een leuk feestje merkte hij op.

Ook Aaike Kamsteeg verwelkomde de nieuwe huurders en droeg als welkomstgeschenk een fles  wijn over aan het jonge stel met hun 10 maanden oude zoontje. Hij begon zijn toespraak met een anekdote over de voormalig commissaris van de Koningin. Deze had de Koninginneweg in de oude vorm wel eens een Oostblokgebied genoemd.

Hij ging ook nog even in op de verandering van het project van koop naar huurwoningen.
Als wethouder was hij blij met het resultaat zoals dat nu neergezet is. Hij sprak lovende woorden naar de bouwer en de woningbouwvereniging. Ook ging hij nog even in op de verdere verandering van het aanzien van de Koninginneweg.

De flats aan de overzijde worden gesloopt en worden vervangen door eengezinswoningen, de Koningshof zit in het traject om gerealiseerd te worden en ook de Passage gaat een ander aanzien krijgen.

Hij ging ook nog even in op de rol van het aanwezige raadslid Chris Moorman die hem bleef lastig vallen met vragen en brieven omtrent de tuinen. Dat dit een kwinkslag was liet hij aansluitend weten want de betrokkenheid was niet vervelend maar oprecht. Als bewoner/raadslid  heeft hij de ontwikkeling op diverse manieren in discussies en vergaderingen meegemaakt.

Na de officiële sleuteloverdracht werd het huurcontract getekend en werd de feesttaart met koffie en thee genuttigd en was dit een kort en gezellig samenzijn van bewoners, bouwers, bestuurders, ambtenaren en de vele andere aanwezigen. We wensen de bewoners veel geluk, plezier en leefgenot was de boodschap.

Foto's: Chris Moorman.

Zie ook:

Lees meer over:

de royaen
Deel dit bericht met je vrienden!