maandag 25 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Wethouder Henk Mirck zet de heer Van Riet in het zonnetje

3 februari 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Woensdagmiddag 27 januari overhandigde wethouder Henk Mirck een bos bloemen en een attentie aan de heer Van Riet als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor de buurt. De heer Van Riet onderhoudt namelijk al 13 jaar de tuin rondom de flat aan de Roosstraat in Zwijndrecht. Onder het genot van een kopje koffie vertelde mijnheer Van Riet over het werk dat hij al zoveel jaar doet en waar hij veel plezier aan beleeft.

Mijnheer Van Riet kwam 14 jaar geleden in de Roosflat wonen. Hij vond dat het stuk openbaar groen direct bij de flat er wat verwaarloosd bij lag. Vanwege vandalisme was een hek rondom dit groen geplaatst. Hij heeft contact opgenomen met de gemeente en laten weten dat hij dit groen graag zelf wil onderhouden.

Tot volle tevredenheid van beide kanten onderhoudt de heer Van Riet nu al 13 jaar het groen rond de flat.

Plezier in werk
Hij vertelde dat het vrijwilligerswerk hem veel goeds brengt. Het houdt hem lichamelijk fit en het levert hem leuke sociale contacten op. Met regelmaat ontstaat er een leuk gesprek tijdens zijn werk met zowel buurtbewoners als met de medewerkers van de gemeente. De medebewoners uit de flat zijn erg blij met zijn inzet want hierdoor ziet het gebied er mooi en verzorgd uit. Een complimentje voor je inzet krijgen is natuurlijk altijd fijn.

Van alles
De heer Van Riet maait het gras, verwijdert onkruid, snoeit de struiken en daarnaast zet hij fleurige bloemenplantjes neer. Als er onkosten zijn dan worden deze door de V.V.E. vergoed. Mijnheer Van Riet doet het onderhoud helemaal alleen. Hij is inmiddels 75 jaar en is momenteel herstellende van een heupoperatie. Daarom houdt hij op dit moment rust om te herstellen, maar hij staat alweer te popelen om te beginnen. Hij zou het fijn vinden als meer bewoners uit de buurt hem willen helpen. Vele handen maken tenslotte licht werk. Hij beleeft zoveel plezier in wat hij doet dat hij het iedereen aanraadt.

Vers gebak
Leuk om te vermelden is dat de heer Van Riet vroeger banketbakker is geweest. De medewerkers van de buitendienst vallen hierdoor met hun neus in de boter want af en toe worden zij getrakteerd op heerlijk versgebakken speculaas of taart.

Wilt u ook iets doen? Wilt u zich inzetten voor uw buurt neem dan contact met de gemeente op. Ook als u iemand kent die een bloemetje verdient voor zijn of haar inzet horen zij dit graag van u. U kunt hen bereiken via wijkbureau@zwijndrecht.nl of 078 770 37 05

Bewoner in het zonnetje
De gemeente Zwijndrecht is gestart met de actie ‘Bewoner in het zonnetje’. Iedere maand bezoeken zij een bewoner die zich belangeloos inzet om de buurt te verfraaien. Deze bewoner bedanken zij met een mooie bos bloemen. Kent u zo’n bewoner of bewoonster laat hen dit dan weten.

Lees meer over:

gemeente wethouder bloemetje
Deel dit bericht met je vrienden!