maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Pelikaan pakt een verdienstelijk punt

25 januari 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Na de 6-0 nederlaag in de uitwedstrijd was iedereen benieuwd of het tot een revanche zou komen in de thuiswedstrijd net zoals vorig seizoen toen het 4-2 werd…….

De eerste helft was van beide kanten matig, het spel was rommelig en er waren veel te weinig goed opgezette aanvallen. Marvin Hooplot kreeg in de 9e minuut een kans maar schoot naast en voor de rest waren er geen uitgespeelde kansen. Toch kwam er een doelpunt en niet uit een aanval maar uit een vrije trap. In de 24e minuut was keeper Rik Pomp kansloos op een prachtige vrije trap van Rijsoord die in de bovenhoek verdween, 0-1. Ook in de 30e minuut was er een vrije trap die richting de bovenhoek ging maar nu werd deze door Rik Pomp tegengehouden.

De tweede helft was van een beter niveau. Er waren een paar leuke aanvallen te zien en er kwamen ook wat kansjes. Uit één van die aanvallen schoot Anouar Saïd op doel maar de bal werd gered door de keeper van Rijsoord. In de 60e minuut was er een pass vanuit het middenveld op een op volle snelheid lopende Randy Kroos die vervolgens de bal langs de keeper speelde en buiten het strafschopgebied geraakt werd door diezelfde keeper. De scheidsrechter gaf een gele kaart aan de keeper waar rood ook had gekund. Maar Pelikaan rook bloed en ging vol voor de 1-1. En die kwam er gelukkig voor Pelikaan. Een niet goed weggewerkte bal in de verdediging van Rijsoord kwam bij Marvin Hooplot terecht die de uitgelopen keeper met een mooie lob passeerde, 1-1. Met nog 6 minuten officiële speeltijd gingen beide partijen vol voor de winst. Daarbij moet worden gezegd dat Rijsoord de beste mogelijkheden kreeg, drie in totaal maar alle schoten die van de zestienmeter werden afgevuurd waren naast of over. Maar er werd niet meer gescoord en het bleef 1-1.

Zoals gezegd was het punt verdiend want Pelikaan heeft er voor gestreden. Een compliment gaat uit naar de verdediging die goed en scherp verdedigde maar met name aan de twee 19 jarige spelers Vince van Nes en Jesse de Raad die, zover mijn informatie strekt, beiden hun competitiedebuut maakten. Twee jongens die vorig jaar nog in A1 speelden, dit betekent weer twee Pelikaan-talenten in de hoofdmacht. Vince van Nes werd terecht uitgeroepen als “Man of the Match”.

Pelikaan speelde met de volgende spelers: Rik Pomp, Thomas de Boer, Jesse de Raad, Mahmut Erol, Vince van Nes, Rowdy Nossent (Lucas Adelino), Anouar Saïd (Remco Aarts), Jordy van Buren, Randy Kroos, Marvin Hooplot en Jesper Nossent (Jermain Bebrout).

Lees meer over:

voetbal pelikaan
Deel dit bericht met je vrienden!